Franţa. Proxenet român câştiga de pe urma iubitei sale, care se prostitua în Franţa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Români acuzați pentru administrarea bordelurilor în Scoția. „Femeile vin singure din România, fără prea multe bagaje și fără să știe unde vor sta”
Români acuzați pentru administrarea bordelurilor în Scoția. „Femeile vin singure din România, fără prea multe bagaje și fără să știe unde vor sta”

Un bărbat de 22 de ani a fost arestat preventiv şi urmează să fie predat unor autorităţi judiciare din Franţa unde este cercetat penal pentru infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

 

 

 

L. Cătălin, din  Lupeni, judeţul Hunedoara, este acuzat de proxenetism săvârşit în cadrul unui grup infracţional organizat, de comerţ cu fiinţe umane, furt calificat, participare la o asociere de infractori, spălare sub forma calificată a produselor unei infracţiuni. Pedeapsa prevazută de legislaţia franceză pentru aceste fapte este de până la 20 de ani de închisoare. Mandatul european de arestare a fost emis de Tribunalul Judiciar din Nancy, iar faptele au avut loc în perioada 2018 - 2019. În legea română faptele se regăsesc sub incriminarea de trafic de persoane, proxenetism şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Cercetările realizate de autorităţile franceze au scos la iveală o "echipă" de circa 10 fete românce şi sud-americane ce se prostituau, fiind supravegheate noaptea de 3-4 oameni, printre care unii gestionau anunţurile, iar alţii se ocupau cu securitatea fetelor, astfel încât toţi profitau de banii din practicarea prostituţiei. L. Cătălin a fost identificat ca fiind proxenetul prietenei sale cu care forma un cuplu. El supraveghea şi gestiona anunţurile şi beneficia de veniturile prietenei sale.

Ce se spune în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia



Anchetatorii din Franţa au mai reţinut faptul că la data de 17 ianuarie 2019 în localitatea Saint Egreve, un alt cuplu implicat în acest dosar a fost agresat în camera de hotel. S-a furat autovehiculul acestui cuplu precum şi suma de 50.000 euro. Interceptările telefonice au arătat că bărbatul din Lupeni ar putea fi implicat în săvârşirea acestei agresiuni.

"Audiată fiind, persoana solicitată a arătat că nu este de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare din Franţa în vederea cercetării sale pentru faptele pretins a fi comise pe teritoriul statului francez întrucât a mai fost judecată şi condamnată pentru aceleaşi fapte şi motivat de faptul ca şi-a întemeiat o familie pe teritoriul naţional. Mai afirmă că se va prezenta de bună voie la orice solicitare a autorităţilor judiciare franceze", se precizează în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia, din 8 septembrie 2020, prin care a fost pus în executare mandatul european. Bărbatul a fost arestat preventiv şi urmează să fie trimis sub pază judiciară în Franţa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel