Franţa. Român complice la o răfuială din dragoste, comite o crimă din impuls. Procurorul de caz: "Sălbatici!"

Andreea Cosma |
Data publicării:
StiriDiaspora

Un român în vârstă de 21 de ani a ajuns după gratii după ce a fost implicat în răfuiala dintre doi rivali, soldată cu un mort, scrie actu17.fr, care citează nicematin.com.

Întâmplarea a avut loc pşe 10 august, în comuna franceză Vence, Alpes-Maritimes, iar astăzi instanţa a pronunţat decizia.

Ylan, un tânăr de 20 de ani care lucra la un magazin de îngheţată a fost orbit de gelozie după ce un coleg de muncă a început să îi dea mesaje insistent iubitei sale, cu care avea o relaţie de cinci ani de zile.

Nervos pe sfidarea bărbatului, Ylan a apelat la prietenul său de naţionalitate română, Laurenţiu-Nicolae şi l-a rugat să vină cu el să îi dea o lecţie.

L-auu găsit la locul de muncă şi au încercat să îi spună că doresc doar o conversaţie calmă cu el, însă bărbatul s-a prins de faptul că este încolţit şi a încercat să fugă. Atacatorii l-au prins din urmă pe o alee şi i-au aplicat un pumn care l-a lăsat inconştient la pământ.

Trei oameni care treceau prin zonă au fost martori la întreaga scenă, iar unul dintre ei a încercat să îi oprească, însă românul ar fi urlat "O să te omor, o să te tai", apoi a înfipt un cuţit cu o lamă de aproape 7 cm în gâtul acestuia.

Amândoi au fugit de la locul faptei, însă a doua zi au decis să se predea împreună autorităţilor şi au fost reţinuţi până la pronunţarea sentinţei.

În faţa judecătorilor, Laurenţiu a spus că se simţea în pericol şi că a vrut doar să îl îndepărteze pe martorul ucis.

Cu toate acestea, unul dintre procurorii de caz a spus că cei doi au premeditat un act punitiv la adresa rivalului lui Ylan, catalogându-i pe amândoi drept "sălbatici". Acesta i-a dat o pedeapsă de 10 lui de închisoare lui Ylan, în timp ce românul a primit 18 luni.

În ultimă instanţă, însă, Ylan a primit opt luni cu suspendare, în timp ce românul rămâne să execute cele 18 luni după gratii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel