Franța. Iubita militarului ucis în Mali vrea să se căsătorească post-mortem. Femeia cere acordul lui Macron

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Franța. Iubita militarului UCIS în Mali vrea să se căsătorească post-mortem. Femeia cere ACORDUL lui Macron. FOTO: captură ouest-france.fr
Franța. Iubita militarului UCIS în Mali vrea să se căsătorească post-mortem. Femeia cere ACORDUL lui Macron. FOTO: captură ouest-france.fr

O femeie din Franța dorește să se căsătorească cu iubitul său care a murit. Este vorba despre iubita militarului francez ucis săptămâna trecută în Mali în timpul unei operațiuni a forțelor armate. Pentru a se căsători, femeia are nevoie de acordul președintelui Emmanuel Macron, anunță BFMTV.

Iubita militarului ucis în Mali ii cere lui Emmanuel Macron permisiunea unui „mariaj postum”.

Ea a explicat că prin această solicitare vrea „să-i onoreze amintirea și să-i poarte numele” și „să aibă același nume cu fiul său”.

Sergentul Maxime Blasco, în vârstă de 34 de ani, a fost ucis săptămâna trecută, în Mali, în timpul unei operațiuni militare. El a lăsat în urmă un copil de opt ani.

Înmormântarea cu onoruri militare are loc miercuri la Paris. Înainte de ceremonie, femeia i-a cerut președintelui să-i aprobe cererea, anunță BFMTV.

În Franța, căsătoria postum este permisă, însă doar președintele Republicii poate să o autorizeze, prin decret. Este o procedură excepțională care servește la recunoașterea uniunii cu persoana decedată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel