Franța raportează o cifră incredibilă: Peste 32 000 de infectări în ultimele 24 de ore

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Numărul infectărilor cu noul  coronavirus a atins un nou record sâmbătă în Franța, cu peste 32.000 de contaminări în 24 de ore. De asemenea, numărul pacienților de la terapie intensivă a continuat să crească, conform cifrelor oficiale.

32.427 de teste pozitive au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit raportului zilnic al Agenției Franceze de Sănătate Publică. Un nivel care nu a mai fost atins niciodată de la lansarea testelor la scară largă, relatează publicația 20minutes.

Rata de pozitivitate (proporția testelor pozitive în raport cu totalul testelor efectuate) continuă să crească rapid, la 13,1%, față de 9% atât cât era cu doar zece zile în urmă și aproximativ 4,5% la începutul lunii septembrie. 1.868 de pacienți cu cea mai severă formă a bolii sunt spitalizați în prezent la terapie intensivă, cu 77 mai mulți decât în ​​ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore, 175 de noi pacienți au fost trimiși la terapie intensivă, iar în ultimele șapte zile au intrat 1.204 de pacienți. Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a declarat joi că Franța are în total 5.800 de paturi de terapie intensivă .

La apogeul epidemiei cauzate de noul coronavirus în primul val, în aprilie, peste 7.000 de pacienți au fost internați în terapie intensivă. Numărul a scăzut brusc până la sfârșitul lunii iulie, înainte de a crește constant. În total, 10.399 de persoane cu Covid-19 sunt spitalizate astăzi, sau 378 mai mult decât vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel