Fotbalistul Torje pleacă din România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotbalistul Torje dă România la schimb pe Spania: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”
Fotbalistul Torje dă România la schimb pe Spania: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”

Fotbalistul Gabriel Torje în vârstă de 30 de ani a rămas cu un gust amar despre România după ce și-a pierdut tatăl. Acesta a declarat că în viitorul apropiat intenționează să se mute împreună cu familia în Spania.

„Merită să rămâi în România?”, este gândul ce îl macină pe fotbalistul Torje. După o viață întreagă în care a locuit aici, întâmplările nefericite ale vieții l-au făcut să găsească raspunsul la întrebare. Pentru el, România nu mai merită. 

Torje a vizitat multe țări prin prisma fotbalului, a fost la echipe din țări precum Italia, Spania, Turcia, Rusia și Grecia, însă dintre toate cel mai tare i-a plăcut în Spania, țară în care a ales să se mute „peste 2-3 ani” cu familia sa.

Mijlocașul de la Dinamo a luat această decizie bruscă de a părăsi România dup ce și-a pierdut tatăl la începutul lunii februarie. Fotbalistul consideră că statul român sprijină mult prea puțin persoanele care au parte de decese în familii.

 

Gabriel Torje: „Mă voi muta în Spania”

 

„Mi-a plăcut în Spania, mai mult ca sigur mă voi muta acolo peste 2-3 ani. Vreau să-mi iau familia și să mergem acolo, să stea toată lumea liniștită. Ar fi mai bine, să nu ne mai cunoască nimeni, să nu mai dăm explicații toată ziua.

Îmi doresc să mă stabilesc în Spania, acolo am prieteni, cunoștințe, este locul în care am fost cel mai des în vacanță, locul în care m-am simțit cel mai bine după România”, a spus Torje la Playsport Live.

 

„Într-o țară în care un om își rupe picioarele și mâinile pentru stat are un «respect» de 50 de milioane”

 

„Tata a lucrat 40 de ani în România, iar statul îi dă ajutor de înmormântare 50 de milioane. Merită să rămâi în țara asta? Atât întreb.

Statul îți face pensie 6 milioane, pe caz de boală, iar la finalul vieții, când moare omul, îți dă 50 de milioane, când coșciugul este 40 de milioane. Nu mai zic dacă nu ai groapă, că nu mai îngropi pe nimeni! Mai merită să rămâi în România? Nici prosoape nu poți cumpăra, nu-ți ajung banii de prosoape, lumânări și tot ce-ți trebuie.

Nu m-am gândit niciodată că o țară în care un om lucrează în 3 schimburi și își rupe picioarele și mâinile pentru stat - că a lucrat la firme de stat, în electricitate - are un «respect» de 50 de milioane. Nu zice nimeni să-i dai 200.000 de euro, sau milioane de euro, că ar rămâne copiii să se bată pe ei. Dacă sunt prea mulți bani se bat neamurile pentru ei, așa e la noi.

Nu este un mesaj manifest, este ceea ce simt”, a concluzionat fotbalistul. 

 

Statul oferă un ajutor prea mic pentru deces, conform fotbalistului

 

Ajutorul de deces este în valoare de 6.095 lei în cazul decesului asiguraților și pensionarilor, și 2.550 lei în cazul decesului membrilor de familie ai asiguraților sau pensionarilor.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, ajutorul de deces poate fi încasat de o singură persoană: soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau oricine dovedește că a suportat cheltuielile generate de deces.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel