Fostul șef DIICOT dă de pământ cu Toader: Fără independență în magistratură

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu spune că se poate vorbi din ce în ce mai puțin despre independența magistraților în condițiile date de OUG 7.

,,Cred că se poate vorbi despre independență din ce în ce mai puțin. Se vorbește din ce în ce mai puțin din vara anului trecut, când a fost scoasă ca sintagmă din legea de organizare - în ceea ce-i privește pe procurori, evident”. a precizat Daniel Horodniceanu pentru Digi24.

Întrebat ce va face mai departe dacă ordonanţa va rămâne în vigoare, fostul șef al DIICOT a reiterat protestul început astăzi de către DIICOT şi adunările generale şi a apreciat implicarea parchetului General, dar şi a altor instanţe din ţară.

De asemenea, Daniel Horodniceanu a punctat şi mai multe nemulţumiri cu privire la conţinutul ordonanţei de urgenţă. Acesta a criticat faptul că „nu s-a făcut deloc vorbire de articolul care modifică condiţiile de pensionare, nu s-a făcut vorbire deloc despre articolul care discută despre buna reputaţie şi modul în care aceasta ar putea fi afectată şi ar putea atrage răspudnerea disciplinară în lipsa unei definiţii legale a acesteia. Faptul că secţia de investigare rămâne în continuare în afara controlului ierarhic prevăzut de Constituţie şi cred că mai sunt şi altele”. a mai declarat fostul şef DIICOT la Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel