Fosta șefă DIICOT Giorgiana Hosu s-a pensionat la 48 de ani. Klaus Iohannis a semnat decretul

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de pensionare a fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, 48 de ani. Ea și-a dat demisia în septembrie anul trecut după ce soțul său a fost condamnat pentru corupție. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, pe 15 iunie, cererea de pensionare a Giorgiana Hosu.

Giorgiana Hosu a fost mutată la Parchetul General, după ce a demisionat de la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul „Carpatica Asig”.

În data de 4 august 2020, Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului „10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie. Decizia sa a fost însă invalidată de către judecători.

În octombrie 2019, ea a asigurat interimatul la şefia DIICOT, după demisia lui Felix Bănilă, care a plecat în contextul criticilor privind modul în care se desfăşura ancheta în cazul crimelor de la Caracal.De asemenea, Giorgiana Hosu a ocupat funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT în perioada în care instituţia era condusă de Alina Bica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel