Fost şef SIE: Atacurile la adresa UE sunt atacuri la INTERESUL NAȚIONAL

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Generalul Silviu Predoiu, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe a vorbit, într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, despre relaţia dintre serviciile de informaţii şi politicieni, și a criticat  ieșirile anti-UE ale lui Darius Vâlcov și ale altor lideri PSD, sugerând că acestea sunt îndreptate împotriva interesului național.

Silviu Predoiu a desființat și noțiunea ”statului paralel” promovată de PSD și ALDE, spunând că este un alibi pentru politicienii care vor să își ascundă ”inadecvarea”.

 

"Când noi calculăm ameninţările, nu plecăm ca la cumpărături. Noi plecăm de la materiale programatice. În speţă, ameninţările trebuie să se manifeste faţă de interesele României. Ele se regăsesc şi în Strategia Naţională de Apărare. În document e un capitol: Interese naţionale de securitate. Un interes naţional menţionat acolo este consilidarea UE. La obiective se spune: prin participarea cu propuneri şi iniţiative consolidate, de natură a promova UE. Dacă luăm în calcul ultimele afirmaţii despre UE ale unor consilieri din arcul guvernamental, ale unor funcţionari de partid, asta ar trebui să mă ducă pe mine cu gândul că ei lucrează împotriva interesului naţional?

Statul paralel este o formulă care încearcă să ascundă inadecvarea lor la poziţiile şi răspunderile ce le reveneau. Dacă n-ar exista statul paralel pe care să dea vina ar trebui să îşi asume o grămadă de culpe pentru că au fost nu comploturi, ci abateri, nereguli, încălcări, depăşiri de competenţe, pentru care cineva trebuie să fie responsabil”, a spus Silviu Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel