Fost primar din Neamț, condamnat la închisoare pentru conflict de interese

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Curtea de Apel Bacău a respins, joi, apelul lui Vasile Baciu, fost primar al comunei Horia, județul Neamț, fiind menținută astfel sentința Judecătoriei Roman de condamnare la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru conflict de interese. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Potrivit deciziei Curții de Apel Bacău, postată joi pe portalul instanțelor, magistrații au admis o cerere a lui Vasile Baciu de sesizare a Curții Constituționale pentru soluționarea unei excepții de neconstituționalitate.

"Curtea de Apel Bacău respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Vasile Baciu Vasile împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Roman. Admite cererea privind sesizarea Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 301 al. 1 Cod penal. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la soluţionarea excepţiei menţionate. Decizia este definitivă", se arată în decizie, potrivit Mediafax.

Judecătoria Roman l-a condamnat pe Vasile Baciu, în aprilie 2019, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru conflict de interese.

De asemenea, instanța a anulat în parte înscrisurile falsificate, respectiv un contract din data de 12 mai 2014 privind concesiunea pentru suprafeţele de pajişti aflate în domeniul public al comunei Horia.

Vasile Baciu a fost în 2014 primar al comunei Horia, județul Neamț, fiind acuzat că a concesionat o pajiște de aproape 5,7 hectare fiului său.

Surse judiciare au declarat că acest contract de concesiune a fost senmnat în timp ce edilul se afla în perioada de încercare de 2 ani după o condamnare la închisoare cu suspendare, fiind acuzat de DNA că a prezentat documente false pentru încasarea de fonduri aferente unor lucrări de canalizare în comună care nu erau finalizate.

Din 2016, Vasile Baciu este consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel