Fost ministru de Interne, ELIBERAT condiționat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, a fost eliberat condiţionat ieri din închisoare, decizia Tribunalului Vaslui fiind definitivă.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Iaşi împotriva sentinţei penale nr. 1314/17.10.2018 a Judecătoriei Vaslui pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Ia act că condamnatul a fost asistat de apărător ales”, se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Vaslui, care este definitivă.

Fostul ministru al Internelor a fost condamnat definitiv, pe 14 decembrie 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Iniţial, Gabriel Berca a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la trei ani de închisoare.

Citește și Ioan Becali, eliberat din închisoare

Mihai Banu este acuzat că a pretins şi a primit, în mai multe tranşe, de la acelaşi om de afaceri, 220.000 de euro, pentru el şi pentru Berca. În schimbul banilor, Banu a promis că va interveni la membri ai Guvernului în vederea alocării unor sume de bani către primăria din judeţul Bacău.

Gabriel Berca a fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu şi ministru al Internelor în Guvernul Ungureanu. El a fost şi secretar general al Guvernului, în perioada în care Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu. Berca a fost prefectul judeţului Bacău, în perioada 2005-2008, senator de Bacău în legislatura 2008-2012 şi ministru al Administraţiei şi Internelor în anul 2012.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel