Fost fotbalist profesionist român, condamnat pentru trafic de droguri în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un fost jucător român de fotbal profesionist a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Regional din Ravensburg pentru trafic de droguri.

Cu mai mult de jumătate de kilogram de cocaină în portbagajul unui BMW închiriat, înmatriculat în Ungaria, un cetățean român în vârstă de 40 de ani a fost prins de poliție pe 16 noiembrie anul trecut, la intersecția Kisslegg de pe autostrada A96. Acesta mai avea asupra sa și o sumă mare de bani și trei telefoane mobile.

Românul, fost fotbalist profesionist în țara natală, a recunoscut în cele din urmă fapta în fața primei camere penale a Tribunalului Regional din Ravensburg. Sentința: trei ani și cinci luni de închisoare.

Inculpatul, ală cărui nume nu este precizat, a refuzat să dea numele furnizorilor și clienților săi în fața instanței. El a explicat că a primit drogurile la o pizzerie din Friedrichshafen de la o persoană pe care nu o cunoștea, pentru a le preda unei alte persoane necunoscute pe un stadion de fotbal din Augsburg. El primise în total 2.500 de euro pentru acest serviciu „de curierat“.

Relatarea procurorului a fost diferită: Acuzatul a importat drogurile din Elveția și se îndrepta spre Budapesta înainte ca poliția să-l oprească la intersecția Kisslegg de pe A96.

Un accident a pus capăt carierei de fotbalist în România

 

Bărbatul în vârstă de 40 de ani era considerat un mare talent al fotbalului din România. După clasa a opta a ajuns la un liceu sportiv, a absolvit liceul și, la 16 ani, a jucat în echipa națională de fotbal de tineret a României, iar mai târziu în prima și a doua ligă din țara natală. O accidentare la genunchi i-a frânat cariera de fotbalist.

"Pentru un viitor mai bun", mărturisește el, a venit în Germania în 2011. A înființat un serviciu de distribuție colete și o afacere cu autovehicule ca subcontractant. Cu toate acestea, veniturile sale erau limitate, motiv pentru care a încetat serviciul de coletărie în 2015, potrivit descrierii bărbatului. Apoi și-a încercat norocul în Elveția, s-a mutat la Kreuzlingen și a înregistrat o afacere de pregătire a mașinilor și, din nou, un serviciu de coletărie.

Pentru că Elveția a devenit prea scumpă pentru el, s-a întors în Germania și a vrut să își încerce norocul în Duisburg ca dealer auto independent împreună cu un prieten român, a mai explicat acesta. Dar, în schimb, a fost arestat pentru că a fost curier de droguri în Wangen. El mai are de plătit un credit de 30.000 de euro pe care l-a contractat pentru o hală închiriată pentru reprezentanța auto.

Viața personală, pe butuci

 

Lucrurile nu au mers bine pentru bărbatul, acum condamnat, nici în viața privată. S-a căsătorit la vârsta de 18 ani. După câțiva ani, a trebuit să divorțeze. Potrivit acestuia, obișnuia să plătească 100 de euro pe lună pentru fiica sa, în acord cu fosta soție. Între timp, are doi copii. Mai multe relații ulterioare s-au dus de râpă.

Pentru prima dată, a declarat bărbatul în fața camerei, a intrat în contact cu drogurile după divorț. Consumase între trei și patru grame în trei-patru zile pe săptămână. Mai întâi cocaina, apoi canabisul. Pentru a-și finanța consumul de droguri, acesta a declarat că făcea zece curse de curierat de droguri pe lună. Uneori, cheltuia 1 000 de euro pe lună pentru acest lucru.

Instanța a mai auzit că inculpatul și-a finanțat consumul cu ajutorul Corona pe care îl primise. În trei-patru zile pe săptămână consuma câte o sticlă de vodcă, a relatat martora expertă. De asemenea, poliția a găsit vodcă în portbagajul BMW-ului atunci când l-a arestat.

Inculpatul nu a vrut să spună instanței penale cine a fost clientul sau clienții pentru călătoria sa de curierat de droguri, în timpul căreia a fost arestat. Cu toate acestea, el știa că avea asupra sa cocaină. Declarațiile sale despre mașina închiriată cu numere de înmatriculare maghiare nu au fost foarte credibile. Se presupune că a închiriat-o pentru că propria mașină se afla în atelierul din Elveția.

Fost fotbalist profesionist român, condamnat pentru trafic de droguri în Germania

 

În mod supărător pentru instanță, contractul de închiriere nu a (mai) putut fi găsit găsit. Un ofițer de poliție aflat în boxa martorilor, însă, a crezut că a văzut unul. Cu toate acestea, în calitate de chiriaș a fost înscrisă o altă persoană și o altă perioadă de timp decât cea a pârâtului.

În timp ce cei doi avocați ai apărării au pledat pentru doar doi ani și nouă luni pentru clientul lor în cazul unei condamnări, reprezentantul acuzării a cerut o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și trei-patru luni în cazul unei mărturisiri. Instanța a propus un acord de recunoaștere a vinovăției și a sugerat o pedeapsă de trei ani și patru până la opt luni de închisoare, cu condiția ca acuzatul, care se afla în arest preventiv din noiembrie, să mărturisească.

În cele din urmă a făcut-o. Verdictul, după mai mult de șase ore de proceduri: Pentru import de stupefiante în cantități mici în combinație cu trafic de stupefiante în cantități mici, instanța l-a condamnat pe inculpat la trei ani și cinci luni de închisoare. Sentința, care nu este încă definitivă, s-a bazat pe acordul de recunoaștere a vinovăției.

Instanța a fost convinsă că destinația drogurilor nu era Augsburg, ci Budapesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel