Fost consilier la Transporturi, "comisioane" de 2 milioane euro. A fost trimis în judecată

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un fost consilier al ministrului Transporturilor din perioada 2012 este trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. Dosarul vizează încasarea unor comisioane de două milioane de euro. 

Procurorii DNA susțin că banii au fost încasați în schimbul deblocării unor plăți datorate de stat unei companii pentru lucrări de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

În dosar mai sunt trimise în judecată trei persoane, printre care soțul fostului consilier, cetățean italian, pentru trafic de influență, spălare de bani și evaziune fiscală.

Dosarul s-a constituit în urma cererii de asistență juridică formulată de autoritățile belgiene, investigația find realizată cu sprijinul OLAF și al EUROJUST.

Mihaela Vasilica Szechely este acuzată de procurorii DNA că în baza unei înțelegeri prealabile pe care o avea cu doi italieni, ar fi pretins, ajutată de unul dintre cei doi, care era soțul ei, sume de bani de la reprezentantul sucursalei unei companii de construcții din Italia pentru a interveni în favoarea acesteia pentru primirea unor bani pentru lucrări executate la calea ferată.

În schimbul comisionului ce reprezenta procente din plățile ce trebuiau deblocate, Szechely s-ar fi angajat să își exercite influența pe care o avea asupra persoanelor din Ministerul Transporturilor pentru a le determina să deblocheze către CFR SA banii necesari pentru stingerea datoriilor pe care le acumulase față de compania de construcții - plăți scadente și restante.

„În perioada 5 iulie 2012 – 3 aprilie 2015, Mihaela Vasilica Szechely ar fi primit pentru sine și pentru ceilalți doi inculpați, de la reprezentantul sucursalei companiei de construcții din Italia, suma de 9 milioane de lei (aproape 2 milioane euro). Banii ar fi fost primiți în contul unei societăți, plățile fiind mascate prin contracte fictive”, arată DNA, potrivit Mediafax.

În contul lucrărilor efectuate, compania constructoare avea de încasat de la statul român, prin intermediul CFR, suma de 15 milioane euro, plăți restante la nivelul lunii mai 2012.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel