Forumul Judecatorilor, mesaj pentru Toader: PRAF ÎN OCHII NOŞTRI

Andreea Cosma |
Data publicării:
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei
Vicepreședintele Forumului Judecătorilor, Anca Codreanu, a declarat la Digi24 că abrogarea articolului 54 din Ordonanţa 7 nu rezolvă problemele magistraţilor, ci este mai degrabă ,,un praf în ochi".

,,Azi, de dimineaţă, Forumul Judecătorilor împreună cu alte două asociații ale procurorilor au lansat un comunicat prin care explica punctual de ce simpla abrogare a articolului 54 nu reprezintă decât, să zicem așa, un fel de praf în aruncat în ochii noștri.”,a fost declarație judecătorului Anca Codreanu pentru Digi24.

Vicepreședintele Forumului Judecătorilor a subliniat, totodată, nemulțumirile punctuale legate de OUG 7, care ar aduce atingeri independenței justiției.

,,Exact cum au subliniat colegii noștri (...) Cele mai mari probleme ridicate de ordonanță sunt Secția specială, acea condiție de bună repuație care nu este bine definită și problema delegărilor. (...) Cred că s-a ajuns într-un punct în care ar trebui să se înțeleagă exact ceea ce dorim. Am subliniat foarte clar că nu negociem independența justiției și nu suntem deloc dispuși să renunțăm la aceste puncte nevralgice.”

Anca Codreanu a ținut să precizeze că, potrivit jurisprudenței CEDO ,,magistrații nu numaii că au dreptul, dar au şi datoria de a protesta atunci când este vorba de potenţiale atingeri aduse independenţei justiţiei", a conchis judecătorul pentru Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel