Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iulie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Forumul de cercetare în domeniul imigrației (Immigration Research Forum), o cale spre reziliență identitară

Anca Murgoci |
Data publicării:

Forumul de cercetare în domeniul imigrației (IRF) este o organizație independentă, non-partizană, nonprofit, stabilită în Washington DC, dedicată cercetării imigrației transatlantice, integrării sociale a imigranților și impactului acestora asupra comunităților gazdă și țărilor de origine. 

Din informațiile publicate pe www.immigrationresearchforum.org  acesta urmărește să reunească profesioniști cu diferite domenii de expertiză în cercetare, pentru a ajuta la dezvoltarea, promovarea și susținerea strategiilor de împuternicire a populațiilor vulnerabile, inclusiv a grupurilor de imigranți, prin eforturi de lobby și diplomație publică.


IRF urmărește să sprijine cercetările privind imigrația transatlantică în Statele Unite și factorii care determină integrarea cu succes a imigranților în comunitățile gazdă. Se concentrează pe cercetarea științifică transdisciplinară care servește drept bază pentru consilierea politicilor. Prin dezvoltarea și implementarea sondajelor de experți, rapoarte de evaluare a nevoilor, eforturi de instruire, informare și documentare, încearcă să informeze factorii de decizie cu privire la constatările sale de bază.


Credem că imigrația transatlantică, voluntară sau forțată, și integrarea populațiilor vulnerabile, necesită o implicare activă și un proces de monitorizare din partea părților interesate din comunitatea de bază, astfel încât să informeze cel mai bine pozițiile factorilor de decizie naționali și internaționali. Considerăm că, atunci când factorii de decizie și politicile li se oferă informații non-ideologice și cele mai bune practici în materie de imigrație, ei sunt cel mai bine pregătiți pentru a lua decizii raționale care au un impact pozitiv asupra integrării de succes pe termen lung a migranților, precum și a gazdei lor. Considerăm că răspunsurile ad-hoc, politizate la situațiile de criză care implică migrați conduc la percepții publice durabile și negative, punând în pericol perspectivele integrării depline. Retorica negativă se dovedește pe termen lung dăunătoare tuturor părților interesate și împiedică perspectivele unei eventuale incluziuni și mobilitate ascendentă într-o societate coerentă. Ea generează ideologie și comportament extremist, resentimentar, atât în ​​prima și a doua generație de imigranți, cât și în grupurile comunității gazdă.” , precizează Forumul de cercetare în domeniul imigrației

Țeluri și obiective ale Forumului - moștenirea culturală unică a migrantului  Un prim obiectiv se referă șa întreprinderea de cercetări de evaluare a nevoilor axate pe socializarea individuală, familială și de grup a populațiilor imigrante; Apoi, inițierea activităților care vizează identificarea celor mai importanți factori care influențează integrarea socială a migranților; evaluarea acestor influențe în timp și promovarea proceselor de reziliență individuale, familiale și comunitare. De asemenea, eforturi de abilitare, îndrumare și consultanță care reafirmă respectul pentru moștenirea culturală unică a migrantului, precum și obligația de a adera la valorile și idealurile comunității gazdă. Un alt punct este asistarea organizațiilor comunitare în transmiterea nevoilor evaluate ale persoanelor care se confruntă în prezent cu provocări de integrare socială către entitățile decizionale; Colaborarea cu alte entități neguvernamentale implicate în activități care afectează părțile interesate; Promovarea activităților care vizează conștientizarea publicului cu privire la provocările cu care se confruntă imigranții; Sprijinirea activităților de informare cu privire la drepturile și obligațiile legale ale persoanelor care se află în procesul dificil de imigrare. Organizația urmărește, de asemenea, să fie o platformă pentru schimbul de idei, experiențe și proiecte între practicieni, susținători și lideri în curs de dezvoltare, concentrându-se pe integrarea populațiilor de imigranți.

2. -imagine fara descriere- (2.jpeg)


Viziunea organizației, strategii sinergice și reziliență identitară 

 


Forumul își propune să încurajeze o comunitate transdisciplinară de experți implicați activ în cercetarea imigrației transatlantice și promovarea unor programe de integrare a imigranților la nivel comunitar, sustenabile și incluzive. Organizația promovează strategii sinergice pe proiecte de acțiune de cercetare privind dezvoltarea sănătoasă a copiilor și tinerilor aparținând populațiilor migrante prin promovarea rezilienței identitare în cadrul proceselor de integrare. IRF se concentrează pe rolul transformator al societății civile în răspunsul la luarea deciziilor politice care afectează populațiile de imigranți.; Viziunea se referă și la transferurile de cunoștințe între știință, politică, administrație și publicul larg sunt de interes central pentru IRF. Deconectarea dintre procesul de formulare a politicilor și comunitățile care implementează integrarea imigranților este un factor decisiv în sustenabilitatea unei societăți coezive.; IRF va căuta să dezvolte dovezi despre modul în care funcționează integrarea migranților prin investiții în inițiative de la bază care abordează problemele locale. Căutăm să mobilizăm un parteneriat de finanțatori pentru a realiza acest lucru, astfel încât practica într-o mare varietate de comunități să poată fi testată, evaluată și replicată acolo unde este posibil.


Organizația își propune să rezolve cel puțin o inițiativă majoră în fiecare an și este propunerilor de finanțare comună din partea altor finanțatori în domeniul noii imigrații. 

„Credem că asigurarea unor astfel de parteneriate cu interese comune ar crește valoarea adăugată a muncii noastre” 

 


 De asemenea, sprijină eforturile partenerilor implicați în susținerea drepturilor imigranților, inclusiv eforturile de a asigura o reformă cuprinzătoare a imigrației care abordează realitățile imigrației atât în ​​țările de origine, cât și în țările de primire. Este alături de inițiative și instituții care sunt cruciale pentru construirea unei mișcări internaționale eficiente și durabile pentru protejarea drepturilor imigranților. 


Căutăm să ajutăm indivizi, grupuri sau entități neguvernamentale bazate pe comunitate care au întreprins inițiative de succes menite să creeze schimbări pozitive în comunitățile de găzduire a migranților. Astfel de inițiative orientate către rezultate ar viza promovarea moștenirii culturale, dezvoltarea comunității și proiecte axate pe tineret care abordează nevoile evaluate în comunitățile de imigranți.“, mai arată Forumul de cercetare în domeniul imigrației.


Forumul mai urmărește să îmbunătățească viața cetățenilor imigranți și naturalizați prin consolidarea eforturilor și resurselor sectorului public, privat și neguvernamental și implementând programe de dezvoltare socială și economică bazate pe cele mai recente expertize interne și internaționale și abordări inovatoare.


Promovarea lucrărilor scriitorilor româno-americani

 


Pe site-ul organizației se mai arată:  „Vă rugăm să găsiți mai jos lucrările scriitorilor noștri româno-americani, multe dintre aceste cărți se concentrează pe experiența călătoriilor lor transatlantice de apartenență și de legătură. Veți găsi, de asemenea, câteva traduceri demne ale scriitorilor români, precum și cărți ale unor savanți fascinați de istoria și cultura României, a Moldovei și a regiunii extinse a Mării Negre.”

3. -imagine fara descriere- (3.jpeg)


https://www.immigrationresearchforum.org/general-6

Echipa Forumului de cercetare în domeniul imigrației merită menționată: 

 


Teodor Stan, președinte și fondator, Cristina A. Bejan, membru al Consiliului Director, Dr. Adrian Bejan, membră a Consiliului Consultativ, Dr. George A. Călin, membru al Consiliului Consultativ, Dennis Deletant, membru al Consiliului Consultativ, Andreea Deletant, Ioana Ieronim, membră a Consiliului Consultativ, Elena Iuga, secretar al Consiliului de Administrație, Dr. Ernest H. Latham Jr., membru al Consiliului Consultativ, Stefania Magidson, membră a Consiliului Consultativ, Dr. Adrian Stoica, membru al Consiliului Director, Gabriel Tender, trezorier al Consiliului de Administrație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel