Forța de reacţie a NATO, activată pentru PRIMA DATĂ ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Forța de reacţie a NATO, activată pentru PRIMA DATĂ ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei
Forța de reacţie a NATO, activată pentru PRIMA DATĂ ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei

Alianţa Nord-Atlantică a activat Forţa de Reacţie, pentru a putea răspunde oricărei urgenţe, a declarat vineri seară secretarul general Jens Stoltenberg, cerând Rusiei să înceteze "războiul fără sens" din Ucraina.

„Ieri, statele membre NATO şi-au activat planurile de apărare şi, în consecinţă, mobilizăm elemente ale Forţei NATO de reacţie la nivel terestru, aerian şi maritim pentru a ne consolida şi mai mult poziţia şi a reacţiona rapid la orice urgenţă", a declarat Jens Stoltenberg, după summitul Alianţei Nord-Atlantice, desfăşurat prin videoconferinţă.

„Nu trebuie să existe niciun spaţiu pentru calcule greşite sau neînţelegeri. Vom face tot ce trebuie pentru a proteja şi a apăra fiecare stat membru şi fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a subliniat Jens Stoltenberg, potrivit site-ului Politico.eu.

Alianţa Nord-Atlantică a cerut Rusiei, cu ocazia reuniunii liderilor statelor membre, să oprească „imediat” operaţiunea militară în Ucraina, considerată „cea mai gravă ameninţare de securitate din ultimele decenii”. NATO a anunţat continuarea acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel