Fondul Suveran, proiectul lui Dragnea, a fost votat de Parlament. 9 miliarde de lei, pregătiți de PSD pentru fondul lui Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Camera Deputaților a votat proiectul de lege pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), fond care va gestiona acțiunile deținute de stat la cele mai perfomante companii românești.

Proiectul FSDI este o inițiativă a lui Liviu Dragnea din campania electorală și a fost discutat de  Dragnea cu premierul Israelului la o întâlnire de anul trecut.

FSDI este un proiect controversat a lui Dragnea cu mari probleme ale legii sunt: lipsa de transparență în privința înstrăinării/privatizării acțiunilor la companiile cu capital de stat, și politizarea numirii administratorilor FSDI

Deputații din Opoziție au atras atenția că prin acest proiect se comite un jaf asupra economiei românești.

Și Victor Ponta a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă acest proiect. 

Ponta a povestit ce discuții a avut anul trecut pe marginea acestui fond.

"Am discutat cu domnul prim-ministru Tudose și a zis că 'Eu nu semnez așa ceva, că nu am de gând să intru în închisoare'"./ Nu înțeleg de ce vor mai exista ministerul Economiei și ministerul Energiei, care vor rămâne doar cu secretarele și cu șoferii."

Potrivit proiectului, acțiunile statului român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica , Electrica etc, în valoare de aprox. 10 miliarde euro, sunt scoase de la Guvernul Romaniei și trecute în Fondul Suveran.

Deputații au introdus în Fond și Poșta Română, Complexul Oltenia și CFR SA.

De asemenea, Ponta a lansat acuzații grave lui Dragnea, cu privire la implicarea și interesele acestuia din spatele fondului de investiții.

Înființarea Fondului Suveran ar fi o idee impusă lui Liviu Dragnea de către un grup de afaceri din Israel-Rusia, acuză Ponta, iar "tot ceea ce mai detine Statul Roman in companiile publice va trece în mod netransparent în mâini private din afara țării".

Companiile de stat care mai sunt profitabile, spune fostul premier vor trece în administrarea și apoi în proprietatea unor străini care au interese divergente de ale Romaniei "în schimbul unor bani negri dați în Israel lui Dragnea și oamenilor lui și al unei protecții politice pentru acestia!"

Partidul Naţional Liberal va sesiza CCR după ce majoritatea din Parlament a aprobat proiectul de lege al înfiinţării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel