Focuri de ARMĂ la graniţa României. O călăuză încerca să aducă un grup de migranţi în ţară

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un șofer care transporta un grup de migranți din Siria și încerca să îi aducă în România a fost oprit de polițiștii de frontieră de la Jimbolia cu focuri de armă. Migranții urmau să ajungă în Austria și să plătească 50 de euro de persoană călăuzei.

Potrivit Poliției de Frontieră, şapte cetăţeni sirieni, călăuziţi de un cetăţean român, au încercat, sâmbătă, să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Polițiștii de frontieră au încercat să oprească mașina, însă șoferul a oprit la aproximativ 100 de metri în faţa echipajului, a întors mașina şi a demarat în trombă.

Existând suspiciuni că şoferul transporta migranți din zona de frontieră, poliţiştii au urmărit mașina.

În scurt timp, mașina, care ieşise în afara părţii carosabile, a fost interceptată, iar șoferul a abandonat-o, fugind spre vegetaţia din zonă.

După somaţii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase în plan vertical două focuri de avertisment.

Lângă mașina abandonată, au fost depistate şapte persoane, cetățeni străini, fără documente de identitate.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Oamenii legii au stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, un bărbat în vârstă de 53 de ani şi şase copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani.

Adultul a declarat că grupul a trecut frontiera ilegal din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, dorind să ajungă în Austria.

Şoferul, un cetățean român, în vârstă de 41 de ani, a declarat faptul că urma să primească suma de 50 de euro de la fiecare persoană transportată.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei şapte cetățeni străini.

De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel