Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia

Nicoleta Baciu / 29 mar 2021, 19:20 Salveaza PDF Comentarii
focaccia reteta italia
focaccia reteta italia

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Doriți o focaccia, dar aveți timp să lăsați aluatul să crească? Iată rețeta rapidă, gata în 5 minute. Este o rețetă pe care o puteți experimenta chiar acum. Aveți nevoie de puține ingrediente pe care, probabil, le aveți deja în cămară.

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Ingrediente

Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!

500 g de făină  
un plic de drojdie instant 
300 ml de apă
12 g de sare fină
2 lingurițe de zahăr
ulei de măsline extra virgin după gust
dare grosieră după gust
rozmarin după gust

 

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Mod de preparare

 

Puneți în făina cernută drojdia și zahărul și amestecați. Apoi adăugați sare și apa la temperatura camerei câte puțin, amestecând, până o încorporați complet. La final, adăugați două linguri de ulei de măsline extravirgin și continuați să amestecați compoziția până obțineți un aluat omogen.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia, s-ar putea să îți placă și rețeta Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

 

Întindeți aluatul cu mâinile într-o tigaie unsă, împingând în foia de aluat cu vârful degetelor. Într-un castron, puneți două linguri de ulei de măsline extravirgin și una de apă. Cu acest amestec ungeți foaia de aluat. Condimentați-o cu puțină sare grosieră și rozmarin.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia, s-ar putea să îți placă și rețeta Pâine de casă cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă. Secretul gospodinelor din Grecia

 

Tava cu focaccia sedă la cuptorul încins și se coace la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Focaccia se servește  imediat. Poftă bună.  

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy