Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

Nicoleta Baciu / 29 mar 2021, 16:22 Salveaza PDF Comentarii
Cozonac Estonian Kringel
Cozonac Estonian Kringel

Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Vă propunem o rețetă ușoară, cu ingrediente comune. Este o rețetă perfectă pentru sărbători. Umplutura poate fi schimbată, după preferințe. Puteți folosi cacao, nucă măcinată sau mac, dar întotdeauna trebuie amestecată cu unt, care face ca straturile de aluat să fie fragede.  

Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Ingrediente 

Citește și Ecleruri fără ouă și fără lapte, un desert minunat. Nu își va da nimeni seama că prăjiturile sunt de post

600 g făina albă  
280 ml lapte
2 gălbenușuri
2 linguri miere
2 linguri zahar
50 g unt
coaja de portocală sau lămâie 
2 linguri ulei
30 g drojdie
1/2 linguriță sare

pentru umplutura de ciocolată


100 g unt
75 g zahăr
1 lingură de scorțișoară măcinată
ciocolata tocată

pentru umplutura de vanilie


100 g unt
4 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar

 

Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare. Mod de preparare



Drojdia se dizolvă în lapte călduț și puțin zahăr. Adăugați apoi gălbenușurile, untul, uleiul și mierea. Compoziția se omogenizează bine, apoi punem făina amestecată cu sare și coaja de portocale. Aluatul se frământă până devin un pic mai tare decât la un cozonac obișnuit. Vasul se lasă la într-un loc călduți până aluatul își dublează volumul.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute

Apoi facem o foaie subțire pe care o ungem cu umplutură. Păstrăm o lingură de umplutura pentru a unge cozonacul pe deasupra. Rulam foaia strâns, apoi se taie pe lungime. Cele două fâșii de aluat obținute de împletesc și le le dăm forma de colac. Îl punem în tava pe hârtie de copt.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare, s-ar putea să îți placă și rețeta TOrt polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă 

Se pune la copt la foc mediu timp de 30-35 minute. Poftă bună!


[citeste si]


 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy