Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort polonez Karpatka
Tort polonez Karpatka

Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă. Astăzi mergem în Polonia, încercând să facem un desert tipic al acestei țări, presărat cu zahăr pudră și umplut cu o cremă. Vorbim despre tortul Karpatka, un adevărat deliciu. Așadar, să ne lăsăm copleșiți de gustul incredibil al acestui desert puțin cunoscut, dar foarte ușor de preparat acasă!

 

Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă.

Vezi și: Prăjitură cu morcov și mere, de post - rețeta simplă 

Ingrediente pentru aluat:   

100 ml de apă

100 ml de lapte

140 g de făină

4 ouă

80 g de unt

1/2 linguriță de sare

15 g de fulgi de migdale

Vezi și: Prăjitura puturosului, de post, deliciul din 3 ingrediente: Simplu, ieftin și rapid

 

Ingrediente pentru cremă:

600 ml de lapte

150 g de zahăr

60 g de amidon

2 ouă

2 g de vanilie

200 g de unt

 

Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă. Cum se face

 

Într-o cratiță se pun untul, laptele, apa și sarea și se pun la fiert. Făina se adaugă în compoziția clocotită și amestecați până la omogenizare, fără să opriți focul. Puneți aluatul într-un bol și lăsați-l să se răcească.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort delicios de post. Rețeta blatului din doar 4 ingrediente

După ce s-a răcit, încorporați ouăle în aluat unul câte unul până la omogenizare. Aluatul se împarte în 2 părți. O parte de aluat în se pune într-o formă, se presoară cu fulgi de migdale. Cealaltă parte se pune în altă tavă, dar fără a o orna cu fulgii de migdale. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute.

 

Cum se face crema pentru Tortul polonez Karpatka

 

450 ml de lapte se pun la fiert. Ouăle se amestecă cu zahărul și vanilia până la omogenizare. Adăugați amidonul și laptele rămas și amestecați bine. Turnați 1/2 din laptele fiert în compoziția de ouă și mixați. Laptele rămas se pune pe foc și în el se toarnă amestecul de ouă amestecând până crema se va îngroșa.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură rafinată, gata în jumătate de oră. Rețeta perfectă pentru cei care nu au timp

Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. Între timp mixați untul până obțineți o masă pufoasă, pe care o veți amesteca cu crema fiartă.

Cum se asamblează Tortul polonez Karpatka

 

Puneți primul blat fără fulgi de migdale, distribuiți deasupra toată crema fiartă și acoperiți-o cu al doilea blat. Dați tortul la frigider pentru 3 ore. Poftă bună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel