Pâine de casă cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă. Secretul gospodinelor din Grecia

Pâine de casă cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă. Secretul gospodinelor din Grecia
Pâine de casă cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă. Secretul gospodinelor din Grecia

Rețeta de pâine de casă cu măsline este de origine greacă. În această țară mediteraneană tradiția de a încorpora acest ingredient în fiecare masă este aproape un simbol național. Cu această pâine de măsline veți avea baza perfectă pentru orice tip de mâncare. 

Dacă doriți să îndrăzniți să vă pregătiți propria pâine de casă cu măsline, notați această rețetă simplă a gospodinelor din Grecia care merită încercată.

 

Pâine de casă cu măsline - Ingrediente

 

450 gr făină

260 ml apă călduță

1 lingură de oregano

2 linguri semințe de susan

2 linguri de ulei de măsline

5 g drojdie

125 gr de măsline negre sau verzi

1 lingură de sare

 

Pâine de casă cu măsline - Mod de preparare

 

Pregătirea unei astfel de pâini de măsline de casă este foarte simplă. Începem prin a dilua drojdia cu apă caldă. Acest pas este foarte important, apa trebuie să fie caldă, dar trebuie să fim foarte atenți dacă depășim temperatura aceasta poate afecta proprietățile drojdiei.

Punem făina într-un castron cu o gaură în mijloc, ca un vulcan. În acel moment punem apa cu drojdia. Începem să amestecăm energic, când aceste ingrediente sunt bine integrate, punem cele două linguri de ulei.

Odată cu sosirea uleiului, aluatul va căpăta o textură foarte netedă și se va dezlipi treptat de pe mâini. Va fi timpul să îi dai acestei pâini o notă specială: măslinele. Ele trebuie să fie fără sâmburi, le vom tăia în felii de aceeași dimensiune și le vom adăuga în aluat.

Amestecăm bine pentru ca în fiecare mușcătură să le putem savura. Tipul de măsline utilizat în această rețetă se va potrivi gusturilor consumatorilor, cele negre sunt cele tradiționale, deși cele verzi nu sunt deloc rele.

Dacă doriți să adăugați un alt ingredient, cum ar fi brânza sau nucile, ar fi, de asemenea, o opțiune bună.

Este important ca măslinele să fie uscate, astfel încât să se integreze mai bine. Lasam aluatul sa se odihneasca o oră, învelit în folie de plastic.

După acest timp, modelăm aluatul dându-i formă de pâine, îl lăsăm să se odihnească, înainte de a unge pâinea deasupra cu puțin ulei de măsline și adăugând niște semințe de susan.

Aceste pâine vor fi coaptă la 190º timp de 40 de minute.

Poftă bună!

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy