FOC în Ucraina: Obuze de mortier au explodat în apropierea ministrului de interne pe linia frontului

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Obuze de mortier au explodat în apropierea ministrului de interne ucrainean Denis Monastîrski în timpul deplasării sale pe linia de front din estul ţării, au constatat sâmbătă jurnalişti ai AFP. Nu s-au semnalat răniţi.

Incidentul s-a produs lângă satul Novoluganske, pe linia de front cu separatiştii susţinuţi de Rusia, unde ministrul de interne şi deputaţi ucraineni s-au deplasat în contextul tensiunilor fără precedent cu Moscova.

Obuzele au explodat în timp ce Denis Monastîrski ieşea din tranşeele care îi despart pe militarii ucraineni de separatiştii proruşi, după ce le acordase interviuri jurnaliştilor presei internaţionale.

Jurnaliştii şi politicienii au părăsit zona la scurt timp după aceea.

Pe de altă parte, armata ucraineană a anunţat că doi soldaţi din rândurile sale au fost ucişi şi patru răniţi în bombardamentele de sâmbătă. Cel puţin unul din ei, un căpitan în vârstă de 35 de ani, a fost ucis în apropiere de Novoluganske, dimineaţa devreme.

Armata şi separatiştii susţinuţi de Moscova se acuză reciproc de escaladarea conflictului din estul Ucrainei, care a făcut deja peste 14.000 de morţi începând din 2014.

Potrivit agenţiei TASS, preluată de Reuters, autorităţile locale din sud-vestul Rusiei au declarat sâmbătă că un obuz a lovit acoperişul unei case, lângă frontiera cu Ucraina, dar nu s-au înregistrat victime.

Partea ucraineană a dezminţit ferm două relatări anterioare potrivit cărora ar fi bombardat teritoriul rus în apropiere de graniţă, subliniind că forţele Kievului nu au tras şi nu au niciun interes în escaladarea tensiunilor aflate şi aşa la cote ridicate.

Germania le cere cetăţenilor săi să părăsească imediat Ucraina

 

Ministerul de Externe de la Berlin le-a cerut sâmbătă cetăţenilor germani să părăsească imediat Ucraina, în contextul creşterii tensiunilor ruso-ucrainene, informează Reuters.

"Cetăţenii germani sunt îndemnaţi să părăsească Ucraina acum', a transmis Ministerul de Externe.

'O confruntare militară este posibilă în orice moment', a avertizat diplomaţia germană.

Şi alte ţări, printre care SUA şi Marea Britanie, le-au cerut cetăţenilor lor să părăsească de îndată teritoriul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel