Florin Cîțu, prima reacție după dezvăluirile dosarului din SUA: Nu m-am gândit în niciun moment să-mi dau demisia

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Florin Cîțu susține, în aceste momente, declarații de presă după izbucnirea scandalului privind cele două zile de închisoare la care a fost condamnat în urmă cu 20 de ani, în SUA, pentru că a condus băut.

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că de la momentul izbucnirii scandalului legat de faptul că a făcut închisoare în SUA nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia. Cîțu a spus că a discutat și cu președintele Klaus Iohannis.

„Nu m-am gândit în niciun moment să-mi dau demisia.  E un eveniment pe care îl regret, de acum 20 de ani, nu are niciun fel de implicați.  Am fost surprins neplăcut de aceste declarații ale unor colegi, aș vrea să discutăm asta în coaliție. Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negativ pentru a fi numit în funcție. E o situație prin care nu am mai trecut niciodată. Era sâmbătă, veneam de la ziua colegului de cameră. Am băut îndeajuns cât să depășesc limita legală. Cred că bere am băut, nu pot să duc 7-8 beri. Am recunoscut imediat ce am fost oprit de poliție că am consumat alcool, nu a fost nimic special. Am stat în custodia Poliției cât s-au derulat procedurile. Nu mai știu exact cât", a spus Florin Cîțu. 

„Din ce îmi aduc aminte nu au fost 48 de ore, am respectat toată legislația. Mi-am vândut mașina, m-am și împrumutat, nu mai știu exact de unde. Sunt sisteme juridice diferite. În SUA am înțeles și eu acum legislația, ceea ce am făcut eu a fost delict, de aceea am spus că e contravenție. În SUA nu am avut niciodată vreun drept restricționat, am lucrat la bancă un an mai târziu, în 2009 mi-am reînnoit viza", a mai punctat Florin Cîțu. 

 

Ce spunea Cîțu, după ce a izbucnit acest scandal, la mijlocul săptămânii

 

„Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. Este interesant că sub patru tururi de scrutin PSD nu a apărut această informație și apare acum, în competiția internă. Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești”, a spus Florin Cîțu după ce a izbucnit acest scandal, la mijlocul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel