Florin Cîțu, mesaj după dezastrul din Germania, Belgia și Olanda

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ciclonul care a devastat Germania și Belgia a ajuns în România - VIDEO
Ciclonul care a devastat Germania și Belgia a ajuns în România - VIDEO

Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, mesaje de condoleanţe familiilor victimelor inundaţiilor din Belgia, Olanda, Luxemburg şi Germania, exprimându-şi solidaritatea cu cetăţenii afectaţi de aceste fenomene.

"Profund întristat de pierderea de vieţi provocată de inundaţii în Belgia, Olanda şi Luxemburg. Gândurile mele sunt cu toţi cei afectaţi. Condoleanţe familiilor victimelor. Suntem solidari cu prietenii şi partenerii noştri în aceste momente grele", a scris Florin Cîţu pe Twitter.

De asemenea, premierul a arătat că România este alături de cetăţenii din Germania şi de guvernul acestei ţări în momentele dificile prin care trece.

Condoleanţe din toată inima pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile catastrofale din Germania. România se solidarizează cu oamenii şi Guvernul Republicii Federală a Germaniei. Le dorim comunităţilor afectate să aibă tărie pentru a depăşi acest moment dificil", a adăugat Cîţu.

Germania, Belgia și Olanda, lovite de inundații de proporții

Cel puţin 107 persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt dispărute din cauza inundaţiilor produse în urma ploilor torenţiale din vestul Germaniei, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

În landul Renania-Palatinat, bilanţul este de 63 de morţi, iar în landul Renania de Nord-Westfalia sunt 44 de persoane decedate.

Cele mai grave probleme sunt la periferia oraşului Köln şi în localităţile Eifel, Ahrweiler, Rheinbach bei Bonn, Werdohl şi Altena. În apropierea oraşului Köln, numeroase case au fost distruse de ape.

Numărul persoanelor rănite nu este clar, în timp ce zeci de persoane rămân dispărute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel