Florin Cîțu: liberalii vor decide dacă sprijină varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că liberalii din conducerea partidului vor decide dacă sprijină în Parlament varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă. Cîțu i-a solicitat prim-ministrului explicații și s-a declarat nemulțumit de forma bugetului.

„Vom supune la vot dacă aprobăm acest buget... totodată le voi spune colegilor mei că dacă nu se adoptă bugetul va fi o situație dificilă”, a declarat Florin Cîțu, luni seara, la Digi 24.

Fostul premier susține că micșorarea cu 3,4 miliarde de lei a sumei pentru investiții poate fi explicată prin introducerea în buget a unor pachete sociale care nu figurau în programul de guvernare. De asemenea, a fost criticată abordarea propusă de cei care au construit proiectul de buget.

„Am trecut foarte rapid de la antreprenorul, un erou în economie, la antreprenorul, un infractor... Mă aștept la retragerea investițiilor”, a explicat liderul PNL.

Premierului Nicolae Ciucă i se va cere să vină în fața conducerii PNL pentru a oferi explicații despre buget.

„Va trebui să vină să prezinte bugetul colegilor din PNL... Nu, nu (n.r dacă premierul s-a consultat cu liberalii)... Asta e dezamăgirea mea, PNL a cerut să se respecte programul de guvernare”, a adăugat Cîțu.

Decizia va fi respectată de toți parlamentarii liberali, a precizat Cîțu. Ședința din Parlament pentru aprobarea bugetului pe anul 2022 va avea loc joi, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel