Florin Cîțu, după negocierile cu PSD: "Am găsit multe lucruri care ne unesc!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Florin Cîțu a declarat, după negocierile cu PSD în ceea ce privește posibilitatea formării unei coaliții de guvernare, că a găsit multe lucruri care unesc PNL și PSD și că au fost propuse câteva soluții. 

Am avut o primă discuție bună, am discutat proiecte, obictive, am încercat să găsim soluții la această criză politică, a declarat joi președintele PNL Florin Cîțu după întâlnirea cu conducerea PSD. În discuții a apărut și varianta unei rotații a premierilor, de la PNL și de la PSD.

 "Am discutat cu reprezentanții PSD despre situația în care se află astăzi România și despre soluții. Am vorbit despre proiectele importante din programul de guvernare dar și despre alte proiecte care ar putea să intre în programul de guvernare și care sunt importante pentru români în această perioadă", a spus Florin Cîțu, la ieșirea de la negocieri.

Întrebat despre negocierile în ceea ce privește premierul, Cîțu a declarat că România ar putea avea un prim-ministru care să se schimbe o dată la doi ani.

"Au fost câteva discuții și variante, una chiar interesantă, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani".

Legat de intrarea la guvernare alături de PSD, liderul PNL a precizat: "Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească. De exemplu, situația care este astăzi în România. Avem o criză în sănătate, energie şi pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabiliă. Dacă vom reuşi să facem acest lucru cu PSD, este OK", a spus Cîţu, la Parlament, după întâlnirea echipei de negociere a PNL cu reprezentanţii PSD.

El a subliniat că decizia va fi luată în PNL.

"Prezentăm cele două variante cu plusuri şi minusuri şi apoi luăm o decizie", a afirmat Cîţu.

Ciolacu: "Discuția cu PNL nu a vizat funcțiile din Guvern"

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că discuţia cu reprezentanţii PNL nu a vizat funcţiile din Guvern.

"Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei am cerut să fie o întâlnire serioasă şi aplicată pe cerinţele şi nevoile românilor din acest moment. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. (...) Cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este drumul în care vom duce formarea unei noi majorităţi", a spus Ciolacu, la Parlament, după întâlnirea cu reprezentanţii PNL.

El a reiterat că PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel