Florin Cîţu, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ: "Veți asista la o PREMIERĂ"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020 și despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naționale, după moțiunea simplă depusă de PSD împotriva sa la Senat.

Planul elaborat de Cîțu vizează și eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

„Luni, 9 decembrie, veți asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanțelor le spune adevărul românilor despre finanțe/buget/economie în Parlamentul României. Vă aștept să urmăriți dezbaterile la moțiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. După moțiune vorbim despre buget și planul de măsuri pe care le-am pregătit pentru a stabiliza economia și elimina dezechilibrele macroeconomice”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Liberalul s-a angajat, prin declarații publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB și ca rata nominală de creștere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

Eugen Teodorovici a anunțat săptămâna aceasta că PSD depune moțiune simplă la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Moțiunea se numește „Guvernare PNL - numele tău este austeritate” și va fi votată și dezbătută luni în plenul Senatului, de la ora 16.00.

„Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanșa de declarații iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook și aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziții oficiale și atitudini publice «asumate», atunci am ajuns în situația unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii țări”,potrivit textului moțiunii simple a PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel