Cîțu: Președintele nu trebuie să promulge BUGETUL pe care nu și-l ASUMĂ DĂNCILĂ !

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatorul PNL, Florin Cîțu, scrie că președintele Klaus Iohannis nu trebuie să promulge bugetul pe care nu și-l asumă Viorica Dancilă.

Cîțu spune că "Viorica Dancila și Eugen Teodorivici au încălcat voit legea și au manipulat senatorii și deputatii în timpul prezentării și dezbaterii legii bugetului de stat."

"Presedintele nu trebuie sa promulge bugetul pe care nu și-l asumă Viorica Dăncilă !

Motivatia este foarte serioasă.

Viorica Dancilă și Eugen Teodorivici au încălcat voit legea și au manipulat senatorii și deputatii în timpul prezentării și dezbaterii legii bugetului de stat.

...

Legea 69/2010 specifica în mod expres și cumulativ că prezentarea bugetului se face însotită de două declaratii pe propria raspundere.

Prima “prin care se atestă corectitudinea și integralitatea informațiilor din strategia fiscal-bugetară și conformitatea acesteia cu prezenta lege, țintele sau limitele pentru regulile fiscale și respectarea principiilor responsabilității fiscale.”

A doua care arată că bugetul anual “respecta principiile responsabilității fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară și orice alte prevederi ale prezentei legi”.

La sfarsitul anului trecut, mințind o țară întreagă, au strecurat în OUG 114 o derogare care urmarea să-i protejeze de răspundere penala în cazul în care bugetul conținea date false.

S-au păcalit singuri!

Articolul 46 din OUG 114 spune foarte clar ca cele doua declaratii trebuie depuse in acelasi timp cu bugetul.

Bomba.

Am verificat dosarul depus la comisia de buget finante si declaratiile respective ASA CUM LE SOLICITA LEGEA, NU EXISTA!

Mai mult, pentru aceste declaratii era nevoie si de opinia Consiliului Fiscal (conform art 30 alin 6 din Legea 69/2010). Am verificat personal si documentele respective nu exista.

Fara aceste documente legea bugetului de stat nu poate fi prezentata Parlamentului pentru dezbatere si aprobare.

ATENTIE! Sanctiunile pentru incalcarea legii merg pana la SUSPENDAREA din functie a premierului si a ministrului finantelor publice.

Mai grav este ca bugetul Romaniei NU POATE FI PROMULGAT in aceasta forma fara declaratiile care atesta corectitudinea informatiilor din buget si asumarea lor de premier si ministrul finantelor publice.

Va reamitesc reactia ministrului finantelor publice in Parlamentul Romaniei atunci cand i-am cerut sa respecte legea si i-am dat declaratiile sa le semneze. Le-a aruncat pe jos."

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel