Sumele de peste 2.000 euro trimise de Diaspora și nejustificate, CONFISCATE

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

PSD a decis să confiște sumele de peste 2000 de euro trimise în țară de românii din diaporă și care nu au documente justificative, potrivit unei decizii luate de guvernul Dăncilă joi. Declarația îi aparține senatorului PNL Florin Cîțu.

Deci, PSD nu se luptă cu marii evazioniști, ci cu românii din diasporă. Potrivit unui raport realizat de Banca Mondială, românii au trimis în țară, numai în anul 2017, aproape 5 miliarde de dolari.

Senatorul PNL Florin Cîțu afirmă că PSD și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au mințit când au susținut că nu se grăbesc să aprobe proiectul care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară, dovadă stă faptul că ar adoptat hotărârea joi.

"PSD acoperă gaura la buget cu banii românilor din Diaspora! Dragnea și PSD au pus ochii și pe banii românilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau să fie confiscate dacă nu erau justificate cu documente. Chiar și cel care deține doar cu numele poziția de ministru al finatelor publice ne asigură că nu se grăbesc cu o astfel de lege. Au mințit! A câtă oară? Joi, la câteva săptămâni după aceste asigurări, în ședința de Guvern a fost aprobată hotărârea de guvern care confiscă banii românilor trimiși în țara dacă nu sunt jutificati cu documente. Au făcut o singură "concesie". Pragul este acum de 2000 de euro", a scris Cîțu pe pagina lui de Facebook.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel