Florin Cîțu: Proiectul lui Liviu Pop nu afecteză pensiile speciale. Niciun parlamentar nu va avea de suferit

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Bătălie în Parlament pe proiecte de lege populiste, care să ia ochii contribuabililor.

Ultimul proiect îi aparține fostului ministru al Educație Liviu Pop, care propune ca pensiile speciale de peste 10.000 de lei să fie impozitate cu 90 la sută.

Doar că opoziția demonstrează faptul că proiectul de lege propus de parlamentarul PSD este unul populist deoarece niciun senator sau deputat nu va fi afectat. Cei care vor fi afectați sunt personele din mediul privat care au contribuit la pensie.

Senatorul PNL Florin Cîțu spune că, de exemplu, pensiile parlamentarilor sunt sub 10.000 de lei și că această propunere este o "ipocrizie".

"Până la urmă până la 10.000 de lei, între 2.000 și 10.000 de lei există o mare parte dintre pensii plătite de la buget și nu din contributivitate. Și asta este problema noastră. Problema noastră este că aceste pensii speciale sunt susținute de buget, bani care nu au fost contribuiți. Sunt oameni care primesc pensii dar nu au contribuit pentru a le primi. Impozitarea nu rezolvă problema. Să le reducă la nivelul de cât ar veni pentru contributivitate, și avem aceste cifre. Atunci da, poate fi o măsură. Așa cum este acum prezentată nu este adevărat. Și în același timp vedeți că pensiile parlamentarilor nu intră  în prag pentru că sunt sub 10.000 de lei. Deci aici se arată ipoctizia acestui proiect pentru că pensiile parlamentarilor nu vor intra la impozitare", a declarat senatorul PNL Florin Câțu pentru B1.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel