Fiul Mamei Omida, săltat de polițiști după ce s-a luat de Marcel Vela pe Facebook: "Bă Vela, trezește-te!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Viorel Gongoi, fiul Mamei Omida, a fost audiat de polițiști, după ce l-a amenințat pe ministrul de Interne Marcel Vela. 

Viorel Gongoi, unul dintre liderii comunității rome din România, a intrat într-un live pe Facebook și a spus polițiștii care se ocupă de clanuri în cadrul Poliției Capitalei sunt corupți și "se vând pe 200 de dolari”. Fiul Mamei Omida este acum cercetat pentru incitare la ură și discriminare.

"În data de 28.08.2020, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, în urma unei postări pe o rețea de socializare.

În cuprinsul actului de sesizare din oficiu reiese că în data de 24.08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video "în timp real", pe durata căreia, un bărbat utilizează în mod frecvent expresii și opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statutului și instituțiilor sale, dar și a poporului român.

Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat și condus la audieri.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare", anunță Poliția Capitalei.

În filmarea live care între timp a fost ștearsă, Gongoi i se adresează direct ministrului Marcel Vela, într-o interpelare publică, îndemnându-l "să se trezească” și să vadă de ce oameni s-a înconjurat. El îi solicită Ministrului de Interne să-l primească pentru a-i explica ce fac cu adevărat polițiștii de la Capitală, care ar trebui să păzească interlopii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel