Firea, RESEMNATĂ: "Am vrut să fac un bine. Dragoste cu de-a sila nu se poate"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Gabriela Firea este neîncrezătoare în votul colegilor din Comitetul Executiv al PSD. Aceasta a oferit câteva declaraţi înainte deşedinţă în care părea deja resemnată cu ideea că majoritatea social-democraţilor nu o vor susţine pentru a intra în cursa alegerilor prezidenţiale. Primarul general al Capitalei a spus că "dragoste cu de-a sila nu se poate" şi că nu le va impune nimic colegilor săi.

"Aşa cum în viaţa personală, dragoste cu de-a sila nu se poate. Eu am vrut să fac un bine partidului sau aşa am considerat că este bine pentru partid. Dacă colegii mei, în majoritate covârşitoare, nu consideră că această cale este cea potrivită pentru ei şi îşi doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul sau discuţia care se va lua la Biroul Permanent şi la Comitetul Executiv. Eu voi spune colegilor mei cum am văzut şi văd lucrurile şi care sunt atuurile mele pentru a deveni candidatul la alegerile prezidenţiale al PSD", a spus Gabriela Firea înainte de şedinţa CEX a PSD.

Aceasta susţine că nu le va impune nimic colegilor săi, dar speră ca aceştia să îşi asume rezultatul alegerilor.

"Eu nu pot să impun ceva colegilor mei. Poate va veni vreodată şi vremea mea. Normal este să respect decizia colegilor şi dacă ei nu cred acum, în ciuda lucrurilor bune care m-ar descrie pe mine, dar nu cred în această variantă, este normal să respectăm decizia lor. Sunt convinsă că şi ei îşi vor asuma rezultatul votului la alegerile prezidenţiale".

Firea spera în sprijinul partenerilor de coaliţie, dar şi a foştilor colegi din Pro România.

"Ideal ar fi fost să avem o alianţă cu ALDE şi Pro România. Înţeleg din negocierile care s-au purtat ieri că acestea nu sunt posibile, cel puţin pentru primul tur, poate eventual pentru al doilea tur.

Eu nu am făcut afirmaţia că voi candida independent. Am spus că în cazul în care PSD nu mă va desemna pe mine să îl reprezint în alegerile prezidenţiale, voi discuta în continuare cu foştii colegi de la Pro România şi cu aliaţii de la ALDE. Dar între timp şi aceştia au avut expuneri publice cu privire la ceea ce vor să facă în perioada următoare", a mai spus Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel