Fiica lui Liviu Dragnea, EXPULZATĂ din SUA? Avocatul familiei, PRIMA REACȚIE

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Liviu Dragnea, la „Viața Satului”
Liviu Dragnea, la „Viața Satului”

Avocatul Toni Neacșu a comentat informația conform căreia Alexandra Dragnea, fiica fostului șef PSD ar putea fi extrădată din SUA, după ce Liviu Dragnea si familia acestuia au primit interdicție de a mai intra pe teritoriu american. 

Neacșu spune ca nu știe dreptul american și anticipează o lipsă de reacție a Ministerului de Externe, care, spune avocatul, ar trebui sa solicite lămuriri și să deblocheze situația. 

"Informația este greșită pentru simplul considerent că d-ra Alexandra Dragnea se află în România, unde a găsit-o măsura luată de secretarul de stat american.
Dincolo de asta, în dreptul european nu este permis ca membrii familiei să sufere pentru acuzațiile aduse unui alt membru al familiei. Regulile americane sunt diferite, dar asta nu înseamnă că nu sunt nedrepte și cinice.

În România orice interdicție de intrare în țară, cu excepția declarării unui diplomat ca persoană indezirabilă - non grata, se poate contesta la o instanță de judecată.
Nu știu cum este în SUA, sper să fie și acolo garantat dreptul fundamental de acces la o instanță, deși mă cam îndoiesc.

Probabil este de prisos să anticipez că Ministerul de Externe, cel care apără drepturile cetățenilor români în raport cu state terțe, nu va solicita nici un fel de lămuriri și cu atât mai puțin nu va încerca o deblocare diplomatică a situației, chiar dacă interdicția nedreaptă privește o persoană majoră, aflată deja de un an la studii în Statele Unite, cu viză legal obținută, care personal nu a fost implicată în nici un fel de afacere judiciară și care din întâmplare poartă numele familiei în care s-a născut, așa cum îl poartă toți copiii noștri," este mesajul lui Toni Neacșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel