Fiica cea mică a lui Putin primește un nou rol important, ajutând Rusia să se ferească de sancțiunile occidentale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tribunalul UE anulează sancțiunile împotriva Violettei Prigozhin, mama unui aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin
Tribunalul UE anulează sancțiunile împotriva Violettei Prigozhin, mama unui aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin

Fiica cea mică a lui Vladimir Putin va avea un rol cheie în programul de înlocuire a mărfurilor din import pentru a ajuta Rusia să evite impactul sancțiunilor occidentale din cauza războiului din Ucraina al tatălui său.

Katerina Tikhonova, în vârstă de 35 de ani, este noul copreședinte al unui grup de mare putere care supraveghează înlocuirea importurilor.

Ea a fost mult timp înclinată pentru un rol politic important, pe fondul rapoartelor privind starea de sănătate precară a lui Putin, iar acesta ar putea fi primul semn de nouă proeminență pentru dansatoare.

Numirea ei se face în cadrul puternicei Uniuni a Industriașilor și Întreprinzătorilor din Rusia (RSPP), loială Kremlinului, care reprezintă principalele întreprinderi de stat și private.

Multe dintre ele au fost grav afectate de sancțiunile impuse ca răspuns la invazia din Ucraina.

 

Fata cea mică a lui Putin va avea un rol cheie în programul de înlocuire a mărfurilor din import

 

Noul rol al lui Tikhonova vine în contextul în care Putin a legalizat "importurile paralele", care încalcă sancțiunile, pentru a asigura un flux de bunuri occidentale restricționate în Rusia prin țări terțe și prin mijloace nelicențiate.

Sindicatul a evitat să menționeze că este fiica lui Putin atunci când a anunțat că va co-prezida Consiliul de coordonare pentru înlocuirea importurilor și independența tehnologică, care are ca scop reducerea rapidă a dependenței Rusiei de produsele și expertiza occidentală, atenuând astfel impactul sancțiunilor.

Ea este în prezent director general al Fundației Naționale de Dezvoltare Intelectuală, o organizație discretă, conform Daily Mail.

 

S-a speculat că ea ar putea fi recrutată în parlament și ar putea avea un rol important în principalul partid politic pro-Putin, Rusia Unită

 

În mod separat, s-a speculat că ea ar putea fi recrutată în parlament și ar putea avea un rol important în principalul partid politic pro-Putin, Rusia Unită, pe fondul temerilor că problemele de sănătate ale lui Putin înseamnă că acesta nu poate rămâne la putere pe termen lung.

Tikhonova a fost dezvăluită în luna mai că făcea călătorii regulate la Munchen pentru a fi cu noul ei iubit, Igor Zelensky, în vârstă de 52 de ani, care până de curând a condus Baletul de Stat Bavarez.

Icoana baletului rusesc a fost înlăturată după ce a refuzat să denunțe războiul sălbatic al lui Putin în Ucraina.

Anterior, ea a fost căsătorită cu cel mai tânăr miliardar din Rusia, Kirill Shamalov, 40 de ani, al cărui tată este un apropiat al lui Putin.

Născută pe vremea când tatăl ei era spion KGB în Germania, Tikhonova a fost director adjunct al Institutului de cercetare matematică a sistemelor complexe de la Universitatea de Stat din Moscova.

 

Tikhonova va fi vârful de lance al serviciilor digitale pentru a sprijini înlocuirea importurilor

 

Speculațiile cu privire la un viitor rol politic proeminent pentru Tikhonova - poate chiar lider al Rusiei Unite - au fost evidențiate de canalul Telegram General SVR, care susține că Putin suferă de boli grave, inclusiv de cancer, de boala Parkinson și de o tulburare schizoafectivă.

Noul consiliu al lui Tikhonova va coordona activitatea de substituire a importurilor și va încerca să accelereze înlocuirea echipamentelor de import sancționate cu echipamente echivalente fabricate în Rusia, a relatat RBC.

Ea va fi vârful de lance al serviciilor digitale pentru a sprijini înlocuirea importurilor și va formula propuneri pentru politica de stat în acest domeniu.

Co-președintele ei este fostul viceprim-ministru Alexander Shokhin, care este președinte al Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel