Fifor acuză campanie de dezinformare la adresa PSD

gov.ro
gov.ro

Mihai Fifor a declarat că opoziţia lansează ştiri false în spaţiul public în legături cu valoarea datoriei guvernamentale şi creşterea economică. Secretarul general al PSD a precizat că datoria nu a crescut cu 100 miliarde, ci doar cu 54 miliarde de lei, nu euro.

„Astazi, despre fake news si dezinformare ridicate la rang de politică naţională... Reproşează unii guvernării PSD că ar fi crescut datoria ţării la peste 100 miliarde euro. Este o mare minciună a Opoziţiei! Nu e mai mult, ci e mai puţin. Şi nu e mai rău, ci e mult mai bine!", a scris Mihai Fifor, duminică pe Facebook.

Social-democratul prezintă şi argumentele pentru care informaţiile transmise de opoziţie sunt false.

„Iată argumentele:

1. Acuzaţia este falsă. Valoarea datoriei guvernamentale nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 miliarde şi nu de euro, ci de lei.

2. Faţă de 2016, avem o creştere a PIB cu 266 miliarde de lei, cu mult mai mult decât datoria. În 3 ani de guvernare, am crescut PIB mai mult decât în 7 ani înainte de venirea noastră la conducerea ţării!

3. Faţă de Guvernul Cioloş, datoria a scăzut ca pondere în PIB de la 37,3%, la 35,1%. Asta contează cel mai mult! E capacitatea ţării de a returna datoria. Un bun economist nu va întreba care e valoarea datoriei, ci cât reprezintă în PIB. Noi suntem mult mai jos de 60%, pragul considerat acceptabil în UE, în condiţiile în care jumătate din statele Uniunii îl depăşesc.

4. Structura datoriei s-a îmbunătăţit considerabil. Datoria pe termen scurt, care pune presiune pe buget, aproape s-a înjumătăţit, de la aproape 20 de miliarde de lei în 2016, la puţin peste 10 miliarde de lei în prezent", a explicat Fifor.

În concluzie, spune Mihai Fifor, „nu «înghiţiţi pe nemestecate» minciunile opoziţiei! În era fake news-ului, încercaţi să verificaţi ce vi se spune şi să decideţi!", conform Mediafax.ro.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy