Fifor, prima DESCOPERIRE despre serviciul 112 de când e ministru interimar: "O LIPSĂ mare..."

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat că Guvernul discută "foarte aplicat" cu ordonanța de înființare a serviciului 112 pe masă pentru rezolvarea disfuncționalităților. El spune că există o lipsă mare de personal în dispeceratele din sistemul 112.

"Este un cumul de factori care au dus la nenorocirea care s-a ăpetrecut la Caracal. Pe de o parte, și o să vedem în urma anchetelor cvare se vor finaliza sper eu foarte curând. Este o eroare în zona Poliției, procurorilor, judecătorilor, la 112. Discutăm foarte aplicat cu ordonanța de înființare a serviciului 112 pe masă. Sunt lucruri care nu s-au făcut la timp, care nu s-au operaționalizat la timp. Este o lipsă mare de personal în zona aceasta a dispeceratelor care lucrează în sistemul 112", a declarat, marți seară, la Antena 3, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Fragment AUDIO din convorbirea Alexandrei cu operatorii 112: "Ce dracu să-i fac, că e în Caracal"

Acesta a spus că a discutat cu secretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

"Am discutat mult cu Raed Arafat, cel care cunoaște foarte bine acest sistem de urgență. Să vedem care sunt nevoile reale ale dispeceratelor. Nu poți să ai 10 oameni într-un astfel de dispecerat și de fapt încadrarea să fie cu 5 oameni pe care să încerci să-i rotești cumva ca să asiguri turele. Nu vreau să scuz pe nimeni", a mai spus vicepremierul.

Citeşte şi: STENOGRAMELE COMPLETE cu dialogul dintre Alexandra şi poliţişti. ULTIMELE CUVINTE ale copilei: "Veniţi repede, vă rog! Mi-e FRICĂ!"

El consideră că este nevoie de o reformare rapidă a MAI, pornind de la modul în care sunt pregătiți agenții și ofițerii de poliție și până la modul în care sunt încadrați, echipați.

„Polițiștii nu au știut să lucreze pe speța asta, nu au fost pregătiți pe un astfel de caz. Este un șir de erori teribil”, a mai transmis Fifor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel