Fetiță de șase luni, moartă la grădiniță după o fractură de craniu; Mama tocmai ce se mutase din Italia în Belgia pentru a lucra

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O fetiță de 6 luni a murit în Belgia după ce a fost spitalizată în urma unei fracturi de craniu. Îngrijitoarea micuței este anchetată. Mama își luase fiica și se mutase recent din Italia în Belgia, pentru a lucra.

O fetiță de 6 luni, fiica unei femei din Salento, Italia, a murit în Belgia după ce a fost spitalizată în urma unei fracturi de craniu. Tragedia a șocat și comunitatea din Carmiano, în provincia Lecce, orașul unde micuța se născuse și de unde tocmai ce se mutase împreună cu mama sa în Belgia, pentru muncă.

După cum a relatat presa belgiană, drama s-a petrecut luni dimineață, în jurul orei 10.30, într-o grădiniță din Kesse-Lo: potrivit îngrijitoarei micuței, copilul a căzut din greșeală din brațele ei pe un pătuț. După ce și-a pierdut cunoștința, fetița a fost transportată la spital, unde a fost diagnosticată cu o fractură de craniu și o hemoragie cerebrală, leziuni care au dus la decesul ei după o scurtă perioadă de timp în comă indusă medical.

Fetiță de șase luni, moartă la grădiniță după o fractură de craniu

 

Relatarea făcută de femeia care avea în custodie copilul în acel moment a părut anchetatorilor neconformă cu leziunile găsite pe corpul copilului: constatările medico-legale ar fi certificat, de fapt, că leziunile provocate copilului nu corespund unei căzături, ci mai degrabă unor bătăi. Din acest motiv, procuratura din Leuven a înscris-o pe aceasta în registrul suspecților, bănuind că îngrijitoarea l-ar fi lovit în mod deliberat și repetat pe copil. De asemenea, dădaca a fost suspendată de la locul de muncă de la grădinița din Kesse-Lo, iar după alte investigații împotriva ei, a fost acuzată în mod oficial de lovire și violență intenționată.

Femeii i s-a acordat un termen de încercare. Investigațiile vor continua sub conducerea procurorilor din Leuven pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel