Ferestre curate, chiar și după ploaie: Ingredientul secret al bunicii, care ține praful și murdăria la distanță

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Ferestre curate, chiar și după ploaie: Ingredientul secret al bunicii, care ține praful și murdăria la distanță
Ferestre curate, chiar și după ploaie: Ingredientul secret al bunicii, care ține praful și murdăria la distanță

Ferestre curate: rețetele bunicii pentru geamuri curate chiar și după ploaie. Sunt câteva ingrediente secrete, dar pe care le ai la îndemână în casă.

Este greu să nu găsești detergentul de geamuri potrivit de pe piață în zilele noastre. Ambalajele sunt în culori atrăgătoare, prețuri atractive și calitate excelentă. Dar nu toate soluțiile  sunt sigure pentru copii sau pentru persoanele care sunt predispuse la alergii. Haideți să aflăm cum obișnuiau bunicile noastre să curețe geamurile.

Citește și Poțiunea „secretă” pentru o curățare rapidă și ieftină. Ai nevoie de doar două ingrediente pentru amestec


Cu aceste remedii simple, curățarea geamurilor nu vă va costa mulți bani și nu vă va da bătăi de cap.

Ferestre curate, chiar și după ploaie


* O soluție de amoniac și apă amestecată în proporție de 1 la 4 este bună pentru curățarea ferestrelor. Ștergeți sticla cu ziare vechi. Hârtia absoarbe bine umiditatea, iar plumbul conținut în hârtia de tipar va face ca suprafața să strălucească.


* Creta sau pudra de cretă dizolvată în apă va spăla și murdăria minoră de pe fereastră.


* Dacă aveți nevoie să îndepărtați un strat gros de praf și murdărie, luați o lingură de amidon, adăugați-o la un litru de apă și soluția rezultată îndepărtează murdăria.

S-ar putea să te intereseze și: Depunerile de calcar de pe capul de duș și robinet rămân o amintire: Secretul să cureți simplu și eficient „piatra“ cu ce ai la îndemână în casă


* Pentru a da o notă de strălucire geamurilor, tamponați ușor o cârpă cu ulei de gătit pe geam și ștergeți geamul cu ea: va fi la fel de strălucitor ca nou.


* Curățați geamurile aburite cu o soluție de înălbitor. În schimb, puteți folosi o cârpă veche înmuiată în apă cu săpun. Îndepărtați apoi reziduurile de săpun de pe geamuri cu o soluție de apă și cretă.

Ingredientul secret al bunicii, care ține praful și murdăria la distanță

 


* Glicerina va împiedica praful să se depună pentru o perioadă lungă de timp. Amestecați apă și glicerină și adăugați câteva picături de amoniac în amestec.


* Pentru murdăria încăpățânată, se poate folosi sare obișnuită. Se masează ușor amestecul pe suprafața umedă a ferestrei și apoi se clătește.


* Un amestec de apă și alcool poate fi folosit pentru a menține fereastra curată pe timp de iarnă. Soluția de alcool nu numai că va scăpa de murdărie și praf, dar va îndepărta și petele de grăsime și urmele lăsate de mâini.

Ar putea să își placă și: Amestecă 10 linguri de bicarbonat de sodiu cu 4 de apă și 3 de oțet. Trucul genial care te va scăpa de murdăria severă


* Puteți folosi o bucată de șampon sau un prosop de hârtie pentru a curăța orice dungi rămase pe geamuri.


* Dacă doriți ca ferestrele dvs. să aibă o nuanță neobișnuită, curățați-le cu o soluție de sulfat albastru sau de sulfat de cupru pentru a crea ferestre colorate în albastru sau verde.


* Nu vă spălați geamurile în lumina directă a soarelui sau pe vreme foarte caldă: umezeala se va usca rapid și va fi mai greu de combătut petele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel