Fenomenul migrației, printre prioritățile României la conducerea Europei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Printre priorităţile pe componenta de afaceri interne a Preşedinţiei Române a Consiliului UE se numără continuarea unor dosare importante aflate în prezent în lucru, precum migraţia, gestionarea frontierelor externe şi consolidarea securităţii interne a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al MAI. 


România preia de la 1 ianuarie 2019 Preşedinţia Consiliului UE. Ministerul Afacerilor Interne va coordona componenta de afaceri interne a Consiliului JAI. Reuniunea Consiliului JAI care se desfăşoară joi la Bruxelles este ultima sub egida Preşedinţiei austriece, urmând ca de la 1 ianuarie 2019 până la 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene să fie deţinută de România, reaminteşte MAI. 'Programul asumat de MAI pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019 este prezentat la Bruxelles de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, şi are printre priorităţi consolidarea securităţii interne a Uniunii, gestionarea frontierelor externe, migraţia şi combaterea radicalizării on-lineRomânia, se arată în comunicat. ''Un aspect foarte important în domeniul migraţiei şi gestionării frontierelor externe este reprezentat de întărirea rolului Frontex, ceea ce înseamnă sporirea capabilităţilor umane şi logistice pe care statele membre le pun la dispoziţia acestei agenţii europene.

Alte dosare pe care Ministerul Afacerilor Interne din România le va trata cu prioritate pe timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE sunt cele reprezentate de combaterea conţinutului terorist din mediul on-line şi dezvoltarea la nivelul UE a principiului community policing'', precizează MAI. În privinţa contracarării radicalizării teroriste în mediul on-line, susţine MAI, sunt discuţii importante inclusiv cu marile companii care administrează reţelele de socializare şi se caută soluţii pentru un regulament european prin care statele să poată bloca acest conţinut atunci când el apare. Conceptul de community policing este o iniţiativă a Ministerului Afacerilor Interne menită să uşureze relaţionarea dintre forţele de ordine şi comunităţile de expaţi aflate în statele membre ale Uniunii Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel