Fenomene meteo extreme în Spania. Patru persoane au murit pe litoral 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Fenomen meteo fără precedent în Grecia. Sursa foto: freepik.com
Fenomen meteo fără precedent în Grecia. Sursa foto: freepik.com

Fenomene meteo extreme au avut loc joi în Spania. 

Patru persoane și-au găsit sfârșitul în marea agitată, sub impactul vânturilor violente și al valurilor înalte, conform informațiilor furnizate de AFP.

Conform declarației Serviciului de Urgență din Asturias, regiunea din nord-vestul țării, primele două persoane și-au pierdut viața după ce au căzut în mare la Muros de Nalón și Cudillero. Valurile au atins înălțimi de până la șapte metri în această zonă, potrivit agenției spaniole de meteorologie.

Cum și-au pierdut viața 

 

Un elicopter a preluat trupul neînsuflețit al unui bărbat care căzuse de pe un dig la Muros de Nalón. Autoritățile au fost alertate la începutul după-amiezii de căderea în mare a unui individ.

În paralel, serviciile de urgență au fost solicitate după ce o femeie a căzut în apă în zona portului Cudillero, lovindu-se de stânci. Ea a fost salvată de o ambarcațiune, dar era inconștientă și eforturile de resuscitare ale salvatorilor au fost zadarnice.

Ulterior, în cursul după-amiezii de joi, pe coasta catalană, un minor marocan în vârstă de 16 ani a fost înghițit de valurile mării pe plaja din Tarragona, conform informațiilor furnizate de Garda Civilă pentru AFP.

Un cetățean german de 32 de ani, aflat în apropiere, a sărit în apă pentru a-l ajuta pe minor, dar amândoi au sfârșit înecându-se, conform autorităților.

Agenția spaniolă de meteorologie a emis joi o alertă portocalie pentru coastele nord-vestice, avertizând cu privire la pericolul reprezentat de marea agitată, relateză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel