Femeile se pot înrola în armata ucraineană. Zelenski a promulgat legea

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Femeile se pot înrola în armata ucraineană, după ce președintele Zelenski a promulgat un decret în acest sens. 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promulgat, vineri, legea privind înregistrarea voluntară a femeilor în armată, adoptată de Rada Supremă pe 7 octombrie - transmite RBC.

Potrivit noii legi, în armata ucraineană se pot înrola voluntar în special femeile care au absolvit instituţii de învăţământ profesional sau superior şi au obţinut o specialitate medicală.

Femeile se pot înscrie în mod voluntar dacă sunt eligibile pentru serviciul militar din motive de sănătate sau vârstă, precum şi dacă activitatea sau profesia lor se află pe lista întocmită de Ministerul Apărării de la Kiev, relatează Rador. 

Ucraina are nevoie de forțe noi pentru ofensiva din Herson. Rusia mobilizează soldați în zonă

 

Aproximativ 2.000 de militari ruşi mobilizaţi în ultimele săptămâni de Moscova au sosit pe teritoriul ocupat al regiunii Herson din sudul Ucrainei pentru a înlocui personalul pierdut şi a întări unităţile de pe linia frontului, potrivit unui raport publicat vineri de Statul Major General al armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook, citat de EFE.

Autorităţile de ocupaţie au emis un ordin pentru pregătirea evacuării a aşa-numitelor 'instituţii bancare' aduse de ruşi, întocmesc liste de transfer pentru lucrătorii medicali şi profesorii care au fost aduşi de Rusia în zona ocupată din Herson, indică Statul Major ucrainean.

De asemenea, obiective din sfera umanitară şi-au încetat activitatea în Herson.

"Inamicul încearcă să menţină teritoriile temporar capturate, îşi concentrează aici eforturile restrângând acţiunile forţelor sale armate în anumite direcţii", se menţionează în raport.

Unde se desfășoară luptele în acest moment



Doneţk, alături de Lugansk, în est, şi Zaporojie şi Herson, în sud - toate anexate de Rusia - sunt punctele unde s-au concentrat luptele între ucraineni şi ruşi în ultimele săptămâni şi unde, potrivit Kievului, forţele ucrainene au recucerit porţiuni importante de teritoriu.

Statul Major ucrainean subliniază că ruşii nu încetează să încerce să desfăşoare acţiuni ofensive pe linia frontului din aceste regiuni, în estul şi sudul Ucrainei, în oraşe precum Bahmut şi Avdiivka.

Conform raportului, unităţile forţelor de apărare ucrainene "au respins joi atacurile ruseşti în apropiere de Bilohorivka, regiunea Luhansk, şi în Opîtne, Bahmut, Pobeda şi Marinka din regiunea vecină Doneţk".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel