Femeie arestată, după ce a violat un bărbat. L-ar fi forțat să întrețină relații intime în timp ce dormea

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

O femeie din Marea Britanie a fost condamnată la patru ani de închisoare după ce a recunoscut că a forțat un bărbat să facă sex cu ea în timp ce acesta dormea.

Judecătorul a spus că "nu pare să existe nicio distincție între acest lucru și violul unei femei". Subliniind modul în care victima a rămas marcată mental și suspicioasă față de oameni în urma calvarului său, judecătorul a spus că 'există un mit repetat conform căruia bărbații sunt mai puțin susceptibili' la consecințele atacurilor sexuale.

El a dezvăluit că victima a primit consiliere, că încă i se prescriu medicamente pentru sănătatea sa mintală, că a rămas neîncrezător în oameni și că "se simte singur" dacă nu este cu copiii săi.

 

Judecătorul: „Nu există nicio distincție între violul de sex masculin și cel de sex feminin”



Într-o declarație de impact, victima a declarat în fața instanței: 'Nu aș dori acest lucru nimănui', adăugând că 'încurajează pe oricine care a fost abuzat să iasă în față'.

Judecătorul Lynch a declarat că dacă mitul despre victimele de sex masculin 'trebuie dezmințit, poate fi dezmințit acum prin conținutul declarației de impact a victimei pe care tocmai am citit-o' și a avertizat că 'nu există nicio distincție între violul de sex masculin și cel de sex feminin - faptul că victima este un bărbat nu îl face mai puțin grav decât violul unei victime de sex feminin'.

Femeia a pledat deja vinovată pentru atacul sexual comis în locuința sa din Co Armagh, la o audiere anterioară la Craigavon Crown Court.

Ea a recunoscut că a determinat un bărbat "să se angajeze într-o activitate sexuală cu ea, iar acesta nu și-ar fi dat consimțământul pentru activitatea sexuală și ea era conștientă de asta".

 

Cum a avut loc violul



Instanța a auzit cum femeia a forțat victima să întrețină relații sexuale atunci când au împărțit patul în casa ei. Procurorul Joseph Murphy a declarat că bărbatul a băut toată ziua și s-a întâlnit cu femeia după ce a terminat munca pe 23 iunie 2020.

S-au întors la casa ei, au mai băut câteva băuturi și au mâncat ceva, apoi s-au dus în pat, amândoi purtând pantaloni scurți. Victima a crezut că nu vor avea loc relații sexuale, deoarece a înțeles că femeia era lesbiană.

Procurorul a declarat însă că, la primele ore ale dimineții, victima s-a trezit și "a simțit o durere în zona pieptului".

Și-a recăpătat simțurile și și-a dat seama că boxerii îi fuseseră coborâți până la genunchi, și că organul său genital era în interiorul femeii care "se afla peste el".

El a adăugat că bărbatul a împins-o de pe el iar ea s-a prefăcut că doarme. Victima s-a ridicat și a coborât la parter 'pentru a procesa ceea ce s-a întâmplat'.

El s-a prefăcut că nu s-a întâmplat nimic, apoi a vorbit cu mama și cu partenerul său înainte de a raporta incidentul la poliție.

 

Testele realizate au descoperit ADN-ul femeii pe organul genital al victimei



A fost dus la un centru de anchetă pentru violuri, unde a trebuit să suporte un examen intim, să i se facă teste și să fie intervievat video de detectivi specializați.

Instanța a auzit că acele teste au fost cele care au ajutat la formarea unui "caz copleșitor" împotriva femeii, deoarece, deși a susținut că nu a existat niciun fel de contact sexual, profilul său ADN complet a fost găsit pe organul masculin al victimei.

Când a fost interogată, femeia "nu a putut oferi nicio explicație" de ce ADN-ul ei a fost găsit pe testele intime și, la mai mult de doi ani de la incident, după amânări repetate și un proces anulat, ea și-a recunoscut în cele din urmă vinovăția în ultimul moment.

 

Femeia a primit o sentință de patru ani



Procurorul a susținut că faptul că victima dormea când a fost atacată a fost o circumstanță agravantă a cazului.

Avocatul femeii a declarat că aceasta suferă de o tulburare de personalitate și are o sănătate mintală precară, dar 'și-a exprimat remușcarea pentru infracțiunile comise și o oarecare conștientizare a victimelor'.

'Ea înțelege poziția în care s-a pus și își exprimă, prin mine astăzi, remușcările și scuzele față de victimă pentru incidentul nefericit și regretabil', a spus avocatul conform Daily Mail.
În plus față de sentința de patru ani, femeia a primit ordin să semneze în registrul poliției pentru infractori sexuali pentru tot restul vieții sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel