Familie de români care călătorea din Belgia spre România, spulberată în Austria: Trei victime, între care și o româncă. Pedeapsă revoltătoare pentru vinovat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O familie de români care călătorea din Belgia spre România a fost spulberată pe o autostradă în Austria. Trei persoane, între care și o româncă, și-au pierdut viața. Șoferul vinovat, un albanez, a fost condamnat la 16 luni de închisoare, cu suspendare.

În aprilie anul trecut, un șofer care a greșit drumul a provocat un accident pe A1, în apropiere de St. Pölten South. Două persoane au murit la locul accidentului, iar o a treia persoană a murit la spital în urma rănilor suferite. Acum, un tânăr de 22 de ani a fost nevoit să meargă în instanță pentru a răspunde pentru această tragedie.

Patru bărbați din Albania călătoreau pe A1 spre Germania în primele ore ale zilei de 25 aprilie. După un popas în zona de odihnă de la Völlerndorf, șoferul a greșit drumul de acces și a intrat pe autostradă în direcția Viena, pe contrasens.

Citește mai multe: Austria. Româncă moartă în spital după tragicul accident de pe A1. Femeia de 50 de ani era grav rănită

Coliziunea a avut loc la doar o jumătate de kilometru mai târziu. O familie de români care călătorea din Belgia spre România a observat prea târziu șoferul care circula pe contrasens, iar cele două mașini s-au ciocnit. Toți cei implicați au fost grav răniți, iar două persoane au murit pe loc. O româncă de 50 a murit la spital, fiind grav rănită.

Familie de români care călătorea din Belgia spre România, spulberată în Austria

 

Șoferul suspect a fost inculpat, dar tânărul de 22 de ani a negat că ar fi condus mașina. Tânărul albanez a insistat că dormea pe bancheta din spate în momentul producerii accidentului. El a fost găsit așezat în fața portierei deschise a șoferului. El însuși a declarat că nu-și amintește nimic despre incident.

Potrivit unui martor, care a venit pentru a acorda primul ajutor, a fost primul care a văzut pozițiile celorlalți pasageri din mașină, doar inculpatul ar fi putut fi șoferul. Pasagerul din dreapta și pasagerul din spatele scaunului șoferului au murit în timp ce se aflau încă în mașină, iar cel de-al doilea bărbat de pe bancheta din spate nu s-ar fi putut mișca din cauza rănilor suferite.

Trei victime, între care și o româncă: Pedeapsă revoltătoare pentru șoferul vinovat 

 

Din păcate, niciun martor nu-și mai amintește cum s-a petrecut accidentul. Cei doi ocupanți supraviețuitori din celălalt vehicul nu au putut decât să descrie scenele de după accident. "A fost cel mai oribil lucru pe care l-am văzut în viața mea", a descris românul de 54 de ani.

El însuși avea fracturi la coaste, la picioare și un mușchi rupt. Soția sa, în vârstă de 50 de ani, care dormea pe bancheta din spate fără centura de siguranță, a murit din cauza rănilor suferite la spitalul din Meidling în urma accidentului. Fiul familiei și șoferul mașinii a suferit răni la picioare, coaste, gât și ochi. 

Inculpatul a fost, de asemenea, rănit în accident, suferind o fractură la coapsă. Cu toate acestea, în ciuda expertizei și a declarațiilor martorilor, el a rămas responsabil. Judecătorul l-a condamnat la 16 luni de închisoare cu suspendare condiționată. Sentința nu este definitivă din punct de vedere juridic, potrivit noen.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel