Familia care a crescut-o pe Sorina: "Noi am vrut să adoptăm fetiţa. Managerul de caz le cerea bani asistenţilor maternali. Să audă toată ţara!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Soţul asistentei maternale care a crescut-o pe Sorina a reacţionat cu privire la informaţiile potrivit cărora familia nu şi-a dorit adopţia minorei. Bărbatul a spus că singura soluţie a fost să devină asistenţi maternali, însă li s-a permis să adopte un singur copil dintre cei doi. Familia Sorinei vine cu acuzaţii grave la adresa angajaţilor Direcţiei de Protecţie a Copilului din Mehedinţi.

Vasile Șaramăt, soţul asistentei maternale, a dezvăluit că soţiile avocaţilor familiei Săcărin, care au adoptat-o pe Sorina, sunt judecătoare la Curtea de Apel Craviova.

"Suntem foarte trişti şi foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă în ţara noastră. La Drobeta-Turnu Severin ni s-a dat câştig de cauză pe drept, iar la Curtea de Apel Craiova am constatat că avocaţii familiei Săcărin, soţiile lor sunt judecătoare la Curtea de Apel Craiova. Un alt avocat care a venit acum câteva zile să fure fetiţa de la şcoală, soţia lui este tot judecătoare la Curtea de Apel Craiova",  a declarat soţul asistentei maternale, Vasile Șaramăt, la Antena 3.

 

"Am vrut de la bun început să adoptăm fetiţa. Au falsificat actele"

 

Bărbatul a dezminţit şi informaţiile cum că nu şi-ar fi dorit de fapt să adopte copila.

"Noi am vrut de la bun început să adoptăm această fetiță. Prima dată am luat două fetiţe de la centrul maternal, una de nouă luni şi una dde un an şi două luni. Noi am mers cu gândul de a adopta aceste fetiţe dar cea mai simplă modalitate de a adopta e să devii asistent maternal. După două luni am adoptat o fetiţă. La cea de-a doua ni s-a spus că nu îndeplinim condițiile materiale şi financiare. Am fost duşi cu preşul. (...) Au luat-o pur și simplu și au fugit cu ea, ca niște hoți cu fetiţa care era traumatizată", a mai spus Vasile Şaramă, la Antena 3.

 

Familia Sorinei, rugăminte pentru familia adoptivă

 

Familia care a crescut-o pe Sorina până la vârsta de opt ani roagă familia adoptivă să o lase să se întoarcă.

"Rugăm familia adoptivă... îi implorăm să ne lase fetiţa pe care am crescut-o, îi rugăm în genunchi. Această fetiţă nu este compatibilă cu ei. Se ştia de la început, când s-au întocmit rapoartele. Cei de la Direcţie au făcut nişlte nereguli că fetiţa este compatibilă şi se acomodează cu această familie",, a mai spus bărbatul la aceeaşi televziune .

 

"Managerul de caz cerea bani asistenţilor maternali"

 

Acuzaţiile au curs lanţ şi la adresa managerului de caz din cadrul Direcţiei, despre care familia Şaramăt spune că cerea bani asistenţilor maternali.

"Managerul de caz trebuie să răspună. Ea a formulat cererea că soţia mea renunţă la acest copi. Acest manager de caz nu a traumatizat doar familia mea, ci 30 de asistenți maternali. Cerea 100 de ron de la fiecare. Ceva jalnic! A oprit bonurile valorice copiilor înainte de Crăciun. Vă daţi seama ce a făcut această doamnă, acest manager de caz, Bogdan Violeta? Să audă toată ţara!",

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel