Facturile uriașe la energie paralizează instituțiile din Ungaria

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Diverse locuri publice din Ungaria se închid din cauza facturilor uriașe la energie: este vorba în special despre teatre, piscine, centre spa, biblioteci și muzee. Peste 160 de localități din Ungaria au luat această măsură.

Instituțiile de cultură și centrele sportive sau de agrement s-au trezit cu facturi de 5 până la 10 ori mai mari decât în anii trecuți. Pentru că nu primesc sprijin de la guvern, primăriile au decis să le închidă, potrivit Știrile Tvr.

Primăria din Szeged a închis celebrul muzeu din oraș, precum și cel mai mare teatru. De asemenea, au fost închise ori și-au redus drastic capacitatea de funcționare piscinele, bazinele termale și centrele de îngrijire spa.

Mai multe localități celebre pentru centrele spa și pentru izvoare termale vor rămâne fără veniturile încasate anual din turism.
Chiar și acolo unde aceste centre rămân deschise, vor fi mai puțini turiști pentru ca temperatura apei va fi obligatoriu mai scăzută în piscine.

În capitala Ungariei, Budapesta, deocamdată nu au fost închise instituțiile de cultură sau centrele de îngrijire. Însă sectorul privat e foarte afectat de creșterea tarifelor la energie. Săptămâna trecută, cel mai mare hotel din țară, având 499 de camere, a fost închis și va fi redeschis în martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel