Explozie puternică într-un bloc din Torino: Șase răniți și 16 familii evacuate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Teroare la Carignano, în Torino, în această dimineață. După o scurgere de gaze a urmat o explozie într-o clădire. Cinci persoane au fost rănite.

Trezire dramatică în această dimineață, duminică 16 octombrie, pentru orașul Carignano. În jurul orei 6 dimineața, o explozie a avut loc într-un bloc de locuințe cu trei etaje din Via Braida, numărul 10. Cel puțin șase persoane au fost rănite după explozia din Carignano, o comună din orașul metropolitan Torino.

Episodul s-a petrecut astăzi, duminică, 16 octombrie, după ora 6 dimineața, când localitatea a fost trezită brusc de zgomotul unei deflagrații care venea dintr-un apartament de pe strada Braida, numărul 10. Apartamentul, în care locuiește un bărbat în vârstă, a fost practic distrus de violența exploziei, cauzată probabil de o scurgere de gaz. Se pare că la originea incidentului a fost o problemă cu o țeavă neconformă, care fusese conectată de proprietarul locuinței la o butelie aflată în apartament. Evident, pompierii fac încă verificări pentru a reconstitui dinamica exactă a dezastrului.

Explozie puternică într-un bloc din Torino



Serviciile de urgență 118 s-au deplasat imediat la fața locului și au acordat primul ajutor persoanelor implicate în teribilul accident, înainte de a le transporta la spital.

În urma deflagrației violente au fost rănite șase persoane, printre care și o femeie în vârstă aflată într-o stare de șoc sever. Au mai ajuns la spital E.G., în vârstă de 82 de ani, și patru vecini ai bărbatului. E.G., proprietarul casei în care a avut loc explozia, a fost internat la CTO din cauza arsurilor pe 20% din corp. Ceilalți răniți, o familie formată din mamă, tată și doi copii minori, au fost în schimb transportați la spitalul Santa Croce din Moncalieri: vânătăile suferite au dus la un prognostic de până la 40 de zile.

Șase răniți și 16 familii evacuate



Pe lângă locuința bătrânului, trei apartamente au fost grav avariate. Cu toate acestea, întreaga clădire a fost declarată complet nelocuibilă de către pompieri, cel puțin până la finalizarea inspecțiilor. Cel puțin 15 familii au fost evacuate ca măsură de precauție, pentru un total de 25 de persoane: unele și-au găsit cazare la rude sau prieteni, în timp ce celelalte vor primi ajutor direct de la municipalitate, care le va oferi cazare atât timp cât va fi nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel