EXCLUSIV: Atlassib transportă refugiații din Italia

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Firma românească a confirmat pentru stiridiaspora.com că a încheiat un contract cu autoritățile italiene pentru transportul migranților în tabere.

 

În contextul crizei refugiaților, o firmă românească de transport a încheiat un contract cu prefecturile italiene pentru transportul refugiaților în tabere. Primele imagini cu autocarele Atlassib au fost făcute publice pe rețelele de socializare de către românii din Italia.

 

 

Atlassib Italia a câștigat o licitație cu autoritățile italiene la care au participat mai multe firme din Peninsulă, a confirmat pentru stiridiaspora.com, directorul Atlassib din Padova, Ștefania Ilie.

 

Pentru transportul refugiaților firma a pus la dispoziția italienilor 5 autocare. Refugiații sunt preluați din centrele din Sudul Italiei, unde se află principalele puncte de debarcare. Sirienii sunt apoi transportați de firma românească în tabere din toată Italia.

 

"Refugiații sunt însoțiți de poliție și medici. Noi îi preluăm din centrele din Sicilia și facem mai multe debarcări pe durata unui singur transport, în funcție de traseul pe care ni-l stabilește Prefectura.” a precizat Ștefania Ilie.

 

Din cauza supra-aglomerației din taberele de refugiați, autoritățile italiene au alocat fonduri suplimentare pentru cei care doresc să găzduiască migranți. Astfel, centrele hoteliere primesc până la 35 de euro pe zi/ persoană pentru cazarea și masa sirienilor ajunși în Peninsulă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel