Eurovision 2012. România a ratat calificarea în finala concursului, pentru a treia oară consecutiv

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Eurovision 2012. România a ratat calificarea în finala concursului, pentru a treia oară consecutiv
Eurovision 2012. România a ratat calificarea în finala concursului, pentru a treia oară consecutiv

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală de sâmbătă a concursului de muzică. Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marți seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală, care s-a desfășurat într-un format restrâns, de pandemie. România  ratează astfel, pentru a treia oară consecutiv, calificarea în finala Eurovision.

Intrată în concurs cu nr. 13,  Roxen, cu piesa „Amnesia”, nu a reușit să se califice mai departe. Cântecul este compus de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu. Eșecul este pus pe seama lipsei de experiență a reprezentantei României, o tânără foarte talentată din Cluj, cu o voce cu un timbru aparte, care are însă numai 21 de ani. 

Fanii din 18 ţări au avut posibilitatea de a vota România de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon. Artiştii finalişti au fost aleşi în urma votului publicului - prin telefon, SMS sau aplicaţia online oficială - şi al juriilor de specialitate din ţările participante, ponderile fiind egale.

În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finala Eurovision, deși piesa „Goodbye” a trupei The Humans era destul de bine cotată la casele de pariuri. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, Ester Peony, reprezentanta României, a ratat și ea calificarea.  În 2020, concursul Eurovision a fost anulat, din cauza pandemiei.

După semifinala de marți de la Rotterdam, finaliștii sunt din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia și Ucraina. O a doua semifinală are loc joi seara, iar finala Eurovision 2021 este programată sâmbătă, 22 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel