Eurostat: Emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia UE au scăzut cu 24%

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a dat publicității noi date cu privire la emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia UE.

Emisiile de gaze cu efect de seră generate de activităţile economice ale unităţilor rezidente din Uniunea Europeană s-au situat, în 2020, la 3,5 miliarde tone echivalent CO2, o scădere de 9% faţă de 2019 şi de 24% faţă de 2008, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), scrie Agerpres. 

Activitatea cu cele mai ridicate emisii de gaze cu efect de seră în 2020 a fost industria prelucrătoare (740 milioane tone echivalent CO2; 21% din totalul gazelor cu efect de seră emise), urmată de furnizarea de electricitate, gaze, abur şi aer condiţionat (719 milioane tone echivalent CO2; 21%) şi totalul activităţilor gospodăriilor (693 milioane tone echivalent CO2; 20%). Gospodăriile emit gaze cu efect de seră pentru transport, încălzire şi alte scopuri.

Cea mai semnificativă scădere a emisiilor de gaze



Între 2008 (primul an de referinţă disponibil) şi 2020, cea mai semnificativă scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră a fost înregistrată în domeniul furnizării de electricitate, gaze, abur şi aer condiţionat (minus 41%), industria extractivă (minus 38%) şi industria prelucrătoare (minus 27%).

UE şi-a propus o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel