Europol: Peste 500 de persoane, arestate pentru trafic de medicamente false

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Europol a anunțat că sute de persoane au fost arestate pentru trafic cu medicamente false. 

Forţele de ordine europene au efectuat 544 de arestări şi au capturat numeroase substanţe dopante ilegale şi medicamente false, precum pretinse remedii contra COVID-19, a anunţat marţi Europol, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Operaţiunea, care s-a desfăşurat pe continent între aprilie şi octombrie, a permis capturarea de medicamente false şi produse dopante în valoare totală estimată la 63 de milioane de euro, a indicat Europol într-un comunicat.

Operaţiunea a vizat 33 de ''grupări infracţionale care traficau substanţe dopante, precum agenţi de reglare hormonală şi metabolică, şi diverse medicamente''.

Ce medicamente erau traficate în special



Infractorii traficau în special medicamente anticanceroase, analgezice şi anxiolitice. De la începutul pandemiei de COVID-19, infractorii s-au concentrat şi pe contrafacerea medicamentelor care sunt cele mai căutate, notează Europol.

''Pentru a-şi creşte profiturile, reţelele infracţionale s-au concentrat pe distribuirea de false 'remedii corona' şi pe contrafacerea dispozitivelor medicale şi a dezinfectanţilor, care ulterior erau vândute online'', explică organizaţia europeană de poliţie.

''Eforturile comune ale forţelor de ordine au permis zădărnicirea traficului de produse farmaceutice contrafăcute legate de COVID-19'', a subliniat directoarea Europol, Catherine De Bolle.

Forţele de ordine au confiscat ''3 milioane de unităţi de dispozitive medicale contra COVID-19'', măşti faciale şi dezinfectanţi, şi a închis cinci laboratoare clandestine.

Raiduri de amploare, făcute de poliția germană la reţelele de trafic de fiinţe umane

 

Poliţia germană a întreprins miercuri raiduri care au vizat reţele de trafic de fiinţe umane pe teritoriul Germaniei, desfăşurând percheziţii în special în regiunea Berlin, informează dpa, scrie Agerpres. 

Au fost arestate mai multe persoane şi zeci de spaţii au fost percheziţionate. Chiar dacă operaţiunile s-au concentrat la Berlin, au mai fost acţiuni în landul vecin Brandenburg, precum şi în landurile nordice Saxonia Inferioară şi Bremen, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

20 de suspecți



Raidurile au vizat în jur de 20 de suspecţi, consideraţi membri ai unor bande ale crimei organizate suspectate că lucrau la înfiinţarea de "site-uri web conspirative ale mai multor companii", au anunţat procurori de la Berlin, care au condus operaţiunea.

Se crede că acuzaţii au folosit aceste companii, cu sediul în ţări din Balcani şi din Germania, pentru a angaja muncitori pe bază de contract de muncă temporară din ţări din afara Uniunii Europene, folosind documente falsificate pentru a lucra în companii germane de logistică. Banii plătiţi ca salarii pentru muncitori erau reţinuţi de suspecţi.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel